Flerkulturell festival på Skjærhalden

Torvet på Skjærhalden var rigget til festival, men da FB var på besøk lørdag formiddag var lite besøkende. - Vi satser på at det kommer flere utover dagen, sier Susanne Klerud.

Torvet på Skjærhalden var rigget til festival, men da FB var på besøk lørdag formiddag var lite besøkende. - Vi satser på at det kommer flere utover dagen, sier Susanne Klerud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Susanne Klerud fra Hvaler og Mari Sawe fra Fredrikstad arrangerte med sitt band «Solo Diarra Band» SOKO Festivalen på Skjærhalden torg lørdag. En flerkulturell festival med aktiviteter for liten og stor.

DEL

Det er første gang det blir arrangert en SOKO-festival på Hvaler. Tidligere har den blitt arrangert en gang i Oslo, men tre ganger i Vest-Afrika, nærmere bestemt i Burkina Faso.

- SOKO betyr "din egen tradisjon" og det er det vi vil skape her på Skjærhalden, forklarer Hvaler-jenta, Susanne Klerud. Her vil vi presentere et vidt spekter av musikksjangere og andre kulturelle innslag fra flere forskjellige land utover ettermiddagen og kvelden.

I stekende sol og høy temperatur var det ikke så mange som hadde funnet veien til Skjærhalden og festival denne formiddagen. Men de satset på at det ville ta seg opp med publikummere utover dagen.

- Vi håper at dette kan samle folk og at de kan oppleve litt annen kultur enn bare det som skjer her på Hvaler, sier Klerud. Vi har fått besøk langveis fra - fra Frankrike, Vest-Afrika og Oslo, og så er det barn fra barnehager og Kulturskolen her på Hvaler som skal opptre. Så her blir det både musikk, workshops, salg av indonesisk og kenyansk mat, samt ulike aktiviteter for barn.

Artikkeltags