Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer ny animasjonshelt

Earthtree står bak to verdenspremièrer på Fredrikstad kino i kveld

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld fredag blir det vist to premierer på Fredrikstad kino, begge signert det lokale selskapet Earthtree Media.

I en årrekke har selskapets kreative leder, Øistein «Blyant» Kristiansen, skapt tegneglede verden over med sine tv-programmer for barn.

Ny animasjonsserie

I kveld vises resultatet av en kreativ prosess som lenge har pågått i lokalene til Earththree på Litteraturhuset her i byen.

– I anledningen kulturnatten har vi bestemt oss for å kjøre verdenspremière på en helt ny animasjonsserie som på engelsk heter «Doodle's House», forteller Stein Georg Lillemoen, daglig leder i Earthtree Media.

Animasjonsserien består av hundre episoder, hver på to minutter. På Fredrikstad kino i kveld blir det vist tre-fire episoder.

Håper på bred lansering

– Vi har store forventninger til denne animasjonsserien som vi håper å selge til et sted mellom 30 og 50 tv-kanaler «world wide». All animasjon er laget her på kontoret i Fredrikstad, sier Lillemoen.

I Norden er det foreløpig bare SVT som har kjøpt serien, men Lillemoen forventer økt internasjonal interesse når serien blir presentert på tv-messen i Cannes 5. oktober.

Fredrikstad-firmaet vil ha egen stand på messen.

Ny sesong

Den andre verdenspremièren som finner sted på Fredrikstad kino i kveld, er «Øisteins pappeske», sesong 2.

– Den første sesongen ble vist på NRK og var veldig populær. Foreløpig har vi ingen avtale om visning av sesong to, men i likhet med «Doodle's World» håper vi å selge serien til en rekke internasjonale tv-kanaler, fremholder Lillemoen.

Stor i Asia

Øistein Kristiansen fra Greåker har i en årrekke livnært seg som karikaturtegner, billedkunstner, designer, underholdningsartist og tv-produsent.

Karrièren startet ved en tilfeldighet i 1992 da Øistein reiste som ryggsekkturist i Sørøst-Asia.

I Singapore ble han kjent som Einstein Kristiansen i egne standupshow med karikaturtegning.

I år 2000 fikk han sitt første tv-show i Asia, Art Factory, et barneprogram om tegning og forming som ble sett av millioner av mennesker.

Siden 2007 har han, og streken hans, også vært å se på norske tv-skjermer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.