Rett etter påske starter jobben med å lage en ti siders lang tegneserie om Fjærdrikstad.

Fredrikstad vant den uhøytidelige Donald-konkurransen i anledning bladets 70 år i Norge, og premien blir et prominent besøk fra Andeby. Så nå kan vi kanskje snart se Donald på Fisegran fort før han tar båten over til Galebyen mens nevøene spiller hockey mot Ørjan Sløvdal i Stjertehallen.

Det som i alle fall er sikkert, ifølge redaktør Marius Molaug, er at tegneserien fra Fredrikstad blir hovedhistorien i Donald-bladet. 

Skattejakt

Det er ikke hverdagskost at Ole, Dole, Doffen og Donald Duck besøker Norge på sine eventyr. Men nå kommer de til plankebyen. Trolig er det onkel Skrue som beordrer dem ut på jakt etter en ny skatt til pengebingen. Du vet den store stor, kubisk bygning med et dollartegn som ligger på toppen av «Daudbilbakken» i Andeby. Om gjerrigknarken Skrue selv blir med til Fjærdrikstad, er ikke bestemt ennå. Han vet kanskje ikke at fergene er gratis ...

Plankebyen

Donald-tegner Arild Midthun sitter i disse dager klar til å «duckifisere» både byen vår – og en hendelse eller to.

– Men vi trenger tips. Finnes det noen artige hendelser eller lokalhistorie vi kan bruke? Og har dere noe verdifullt? Jeg ser for meg at det finnes mye spennende i Gamlebyen, sier redaktør Marius Molaug i Donald Duck. 

Molaug & Co. har spunnet litt rundt både tømmereksport, noe Skrue tidligere har blitt svindlet for eller en nedgravd skatt.

– Eller kanskje finnes det et skipsvrak utenfor Fredrikstad med en gedigen kiste full av verdifulle gjenstander, undrer Molaug.

– Hvilken tidsalder er dere ute etter?

– Vi kan bruke Petter Smarts tidsmaskin, så det er enkelt å reise tilbake i tid, sier Molaug.

Og legger til:  

– Donald-universet er på mange vis en karikert utgave av virkeligheten, et slags forvrengt speilbilde. Vi har tradisjon for og synes det er gøy å ta tak i virkelige personer, steder og hendelser og «duckifisere» disse på Donaldvis.

Vant konkurransen

Det har de siste månedene blitt mye kvakking i Fredrikstad. Det første nummeret av Donald Duck i 2018 kom nemlig med et bykart over Fredrikstad – nei unnskyld, vi mener Fjærdrikstad.

Så ble det bykonkurranse mellom Fredrikstad, Hamar, Stavanger og Trondheim. Fjærdrikstad fikk, som vi har skrevet tidligere, hele 29.097 stemmer. Det var hele 3.828 stemmer flere enn Hahahamar på andre plass. Totalt fikk konkurransen hele 56.059 stemmer.

Bladet med Fjærdrikstad-historien vil komme ut i løpet av året.

PS! Gode ideer kan skrives i dette kommentarfeltet eller på Facebook-siden «Donald Duck & Co».