– Så utrolig gøy, sier den glade vinneren.

Harald Zwart har alltid en FFK-logo i filmene sine, også i «Den 12. mann». Over 620.000 har nå sett filmen om krigshelten Jan Baalsrud, men det er få som har fått med seg hvor Zwart denne gangen har gjemt FFK-logoen.

Derfor lyste Zwart ut en konkurranse i samarbeid med Fredrikstad kino og Fredriksstad Blad.

– Først hadde jeg tenkt at vinneren skulle få en statistrolle, men nå oppgraderer vi. Vinneren får en liten rolle i min nye tv-serie og vil komme tett på hovedrolleinnehaverne, sier Zwart som også laget en konkurransevideo – en video som har over 24.000 visninger på Facebook.

VIDEO HARALD ZWARTS HILSEN TIL SEBASTIAN:

 

Ligger i kartet

– Harald er jo fra Fredrikstad, så man blir lokalpatriot.  Man må jo se det som kommer fra Fredrikstad, og jeg synes Harald er veldig flink. Mine favoritter er nok «Lange flate ballær I og II», sier Sebastian Husvik fra Begby.

Husvik, som har sett nesten alle Zwarts filmer, var på premièregallaen for «Den 12. mann» i Fredrikstad før jul i fjor. Men da oppdaget han ikke FFK-logen.

  • Her er opptaket fra da Harald Zwart hadde sin premièrefest for «Den 12. mann» i Fredrikstad - saken fortsetter under videoen:

    Thomas Gullestad fikk en klar melding fra Jenny Skavland etter håndavstøpningen etter premiéren på «Den 12. mann»

– Under premièrefesten skjedde det så mye annet. Det var masse kjendiser og et flott opplegg, så det var ikke lett å holde fokus, ler Husvik.

Derfor ønsket han å se filmen igjen. Og da var målsettingen å finne FFK-logoen.

– FFK-vimpelen er plassert på strategikartet i scenen etter snøraset. Du ser den når Kurt Stage får presentert en kartoversikt over raset, sier Husvik.

Og Zwart bekrefter at svaret er rett.

– Fant du den lett?

– Ja, delvis. Den kom veldig bardus på. Jeg så først fargene – og da skjønte jeg jo at det var vimpelen, sier Husvik.

Og legger til:

– Jeg fikk enda mer ut av filmen da jeg så den på nytt. Det er en fantastisk film, jeg synes helt klart at den er bedre enn «Ni liv». Og så synes jeg det er gode skuespillerprestasjoner. Thomas Gullestad som spiller Jan Baalsrud leverer virkelig.

Klar for skuespillerjobb

Husvik, som er pedagogisk leder i barnehage, er på kino cirka to ganger i måneden. Ellers ser han mye film på både Netflix og Viaplay.

Også i Zwarts nye  tv-serie er det Thomas Gullestad som spiller hovedrollen – denne gangen sammen med Kathrine Thorborg Johansen.

– Det hadde vært hyggelig hvis jeg fikk møte Gullestad.

– Er du klar for en liten rolle i denne tv-serien?

– Selvfølgelig.

– Har du noen gang drømt om å bli skuespiller?

– Har ikke alle det!

Filmer frem til påske

I disse dager driver Zwart med innspilling av en humorserie om Oljefondet. Serien skal etter planen vises på TVNorge i 2019.

Denne gangen spiller Gullestad «finanscowboyen» Per Grepp. En skamløs sjefsinvestor som jobber med å investere nordmenns oljemilliarder. Det fiktive humordramaet skal bli en serie som viser hvordan Statens pensjonsfond Utland (populært kalt Oljefondet) driftes og hvordan de ansatte jobber med å investere de rundt 8.000 milliardene som eies av nordmenn.

Zwart regner med å filme frem til påske.

Harald Zwart har alltid en FFK-logo i filmene sine, også i «Den 12. mann». Sjekk alle filmene hvor vimpelen er med. PS! Konkurransen er avsluttet.