– FFK-logen er selvfølgelig med i « Den 12. mann». Du må bare se godt etter, ler Harald Zwart.

Og legger til:

– Det er mange som har spurt meg hvor jeg har gjemt den, sier Zwart som i disse dager driver med innspilling av en humorserie om Oljefondet.

Serien skal etter planen vises på TVNorge i 2019. Også i tv-serien er det Thomas Gullestad som spiller hovedrollen – denne gangen sammen med Kathrine Thorborg Johansen.

Denne gangen spiller Gullestad «finanscowboyen» Per Grepp. En skamløs sjefsinvestor som jobber med å investere nordmenns oljemilliarder. Det fiktive humordramaet skal bli en serie som viser hvordan Statens pensjonsfond Utland (populært kalt Oljefondet) driftes og hvordan de ansatte jobber med å investere de rundt 8.000 milliardene som eies av nordmenn, ifølge NRK.

Alltid FFK-logoen

Harald Zwart har alltid med en FFK-logo i filmene som han har regissert – så også om krigshelten Jan Baalsrud spilt av Thomas Gullestad i «Den 12. mann».

– Derfor lyser vi nå ut en konkurranse i samarbeid med Fredrikstad kino og Fredriksstad Blad. Først hadde jeg tenkt at vinneren skulle få en statistrolle, men nå oppgraderer vi. Vinneren får en liten rolle i min nye tv-serie og vil komme tett på hovedrolleinnehaverne. Vi filmer frem til påske, så vinneren bestemmer selv hvilken dag det passer, sier Zwart.

– Kan du gi et lite hint?

– Den ligger midt i bildet i fire-fem sekunder, svarer Zwart lurt.

 
Send ditt svar til kultur@f-b.no innen 15. februar.

Her er opptaket fra da Harald Zwart hadde sin premièrefest for «Den 12. mann» i Fredrikstad:

Thomas Gullestad fikk en klar melding fra Jenny Skavland etter håndavstøpningen etter premiéren på «Den 12. mann»