Petter Uteligger bidrar for GatemagaZinet

Foredrag: Petter Nyquist kommer til byen og Båthuset Scene 21. november. Han skal snakke om tiden på gata.

Foredrag: Petter Nyquist kommer til byen og Båthuset Scene 21. november. Han skal snakke om tiden på gata. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

21. november skal det skje. Båthuset byr på lokalene, og det blir musikk og foredrag – alt til inntekt for GatemagaZinet. Og du skal få høre om 52 dager på gaten.

DEL

Det største trekkplasteret er Petter Nyquist, best kjent som Petter Uteligger.

Han laget tv av sine 52 dager på gaten sammen med dem som mangler tak over hodet. De tre sesongene som ble spilt inn fra november 2014, ble meget godt mottatt, og i disse dager foreligger det en bok.

To sesonger vant gullrutepris.

Se menneskene

– Jeg reiser rundt med et foredrag om mine 52 dager på gata. Det handler om å vise menneskene bak problemet du ser. De fortjener å bli sett, og et blad de selger kan være inngangen til en samtale, sier Nyquist.

– For alle dem jeg har møtt, har samme behov som oss andre. Sosiale behov og et ønske om nærhet. De vil gjerne ha noe å stå opp til, ha rutiner, være til nytte og bidra. Jeg gleder meg til å komme ned og fortelle min historie, så får jeg håpe at jeg treffer noe hos tilhørerne.

Internasjonalt

Det blir internasjonalt denne tirsdagen.

Peter Simson kommer opp fra Göteborg, en kar som er godt kjent i nabolandet. Han var tidligere medlem av Drängarna, men har nå eget band, og vært mye på veien i Norge. Og han har en lenke til. Han skrev «Till de ensamma i vår stad» som han signerte til gatemagasinet Faktum i Göteborg.

Til Båthuset kommer også Roger Amundsen og Odd René Andersen, to lokale velkjente fjes som byr på noen musikalske godbiter.

Kvelden skal bindes sammen av Dag Solheim. Alle som stiller opp gratis denne kvelden.

Artikkeltags