Queen-showet kommer med spesialutgave som bare spilles i Fredrikstad

STORSLAGENT: Sceneshowet er storslagent, skriver Tønsbergs Blads anmelder om Åge Sten Nilsens forestilling «The Show Must Go On». En spesialutgave av showet kommer til  Fredrikstad i oktober.

STORSLAGENT: Sceneshowet er storslagent, skriver Tønsbergs Blads anmelder om Åge Sten Nilsens forestilling «The Show Must Go On». En spesialutgave av showet kommer til Fredrikstad i oktober. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På datoen ti år etter det aller første Queen-showet, setter Åge Sten Nilsen opp en «bursdagsversjon» av forestillingen der det hele startet – nemlig i Fredrikstad.

DEL

17. oktober 2007 gikk startskuddet for det som bare skulle være fem Queen-forestillinger på City Scene. Lite ante Åge Sten Nilsen og produsent Gusty Utterdahl om at Queen-hyllesten deres skulle bli en så stor suksess at den nå er i sitt tiende år. Utgavene har totalt blitt sett av nærmere 500.000 publikummere.

Fikk terningkast fem

Lørdag hadde Åge Sten Nilsen premiere på sin tiende utgave av Queen-forestillingen i Tønsberg. Og sceneanmelder Fredrik Rütter i Tønsbergs Blad ga showet terningkast fem:

«Åge vet også hvordan han skal få publikum med seg, og med glimt i øyet er han en mester i å skape den rene hallelujastemningen i salen. Som avskjed til publikum og som stor avslutning på en fantastisk aften blir det med «Let me live» og selvfølgelig «We are the Champions». Reisen i Freddie Mercurys liv er over, og Åge Sten Nilsen har nok en gang vist sin enorme respekt og kjærlighet til et forbilde og en stor musiker. Hvilken hyllest.»

Produsent Gusty Utterdahl regner med at det vil bli rift om plassene i Fredrikstad og forteller at billettene først blir lagt ut til fansen.

Produsent Gusty Utterdahl regner med at det vil bli rift om plassene i Fredrikstad og forteller at billettene først blir lagt ut til fansen. Foto:

Anmelderen lar seg også imponere av Fredrikstad turnforenings 15 jenter som ifølge ham viser imponerende balansekunstner i showet.

Inviterer fansen

Showet i Tønsberg spilles ut juli.

– 12. oktober drar vi ut på turne. Vi starter i Åges hjemby som er Sarpsborg, men selve bursdagsshowet blir i Fredrikstad, sier Gusty Utterdahl.

Og legger til:

– Dette blir en spesialutgave som bare skal gjøres den ene gangen. På dagen ti år etter at det hele startet, skal vi igjen stå på City Scene. Og vi kommer til å invitere med oss artister som gjennom årene har deltatt i showet.

Utterdahl regner med at det vil bli rift om plassene i Fredrikstad og forteller at billettene først blir lagt ut til fansen.

PS! Det tiendene – og siste – Queen-showet skal på turne til cirka 50 steder i Norge. Men til påsken 2018 er det over. Da legges Queen-showet på hylla.

PÅ REISE: Åge Sten Nilsen skal reise rundt til 50 steder her i landet med sitt tienden Queen-show.

PÅ REISE: Åge Sten Nilsen skal reise rundt til 50 steder her i landet med sitt tienden Queen-show. Foto:

Queen-showet

  • Siden starten i 2007 og premieren på forestillingen «The Show Must Go On I» har Åge Sten Nilsens show fremstått i flere varianter.
  • I 2011 kom oppfølgeren «The Show Must Go On II» med fokus på Freddie Mercurys solokarriere, i tillegg til Queen-klassikerne.
  • Juleversjonen «Christmas Spectacular» med gjestesolist Benedicte Adrian, ble i 2012 spilt 25 ganger på Chat Noir i Oslo. Hver julesesong siden den gang har forestillingen vært på turnè rundt i Norge.
  • «The Show Must Go On Symphonic» ble i 2014 og 2016 presentert i Olavshallen i Trondheim i samarbeid med Trondheim Symfoniorkesters 64 musikere ledet av dirigent Nick Davies.
  • Årets utgave «The Show Must Go On X» blir også den siste.

Artikkeltags