Bruker hundrevis av små metallkuler i sin nye utstilling

VILLAEN PÅ CICIGNON: Kunstner Laila Kongevold stiller de tre neste helgene ut sin nyeste utstilling, «Synchronicity» i den gamle presteboligen på Cicignon.

VILLAEN PÅ CICIGNON: Kunstner Laila Kongevold stiller de tre neste helgene ut sin nyeste utstilling, «Synchronicity» i den gamle presteboligen på Cicignon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er nok en utstilling med mange lag, sier Laila Kongevold som i helgen åpnet sitt nyeste kunstprosjekt «Synchronicity».

DEL

I Fredrikstad kunstforenings lokaler, nærmere bestemt Villaen på Cicignon stiller Kongevold de neste ukene ut sin nyeste utstilling, «Synchronicity». Med den kjente linjen, «I can’t remember things before they happen» fra Alice Through the Looking-Glass, inviterer Kongevold til en sansefull utstilling.

Les også: Inviterer til møte om Plensa-hodene

Utstilling med mange lag

Kunstneren er opprinnelig født i Stavanger, men har bodd og arbeidet i Fredrikstad siden 2003.

Stroberør er en sentral del av Kongevolds utstilling.

Stroberør er en sentral del av Kongevolds utstilling. Foto:

Hennes nyeste utstilling tar et dypdykk inn i det indre, samtidig som den reflekterer og fokuserer på livets store spørsmål, knyttet til eksempelvis religion og evolusjon.

– Det er nok en utstilling med mange lag. Jeg har prøvd å både inkorporere husets historie som en gammel prestebolig og sjømannsskole, men også vår historie som mennesker, samt forholdet mellom religion og naturvitenskap, forteller Kongevold.

Les også: Kunstnere skal vise frem sine lukkede arbeidsrom

 Kongevold benytter seg blant annet av hundrevis av små metallkuler i forskjellige størrelser på en av utstillingens installasjoner. Midt i installasjonen står en miniatyrfigur av en ku.

Kongevold benytter seg blant annet av hundrevis av små metallkuler i forskjellige størrelser på en av utstillingens installasjoner. Midt i installasjonen står en miniatyrfigur av en ku. Foto:

Kan tolkes på forskjellige måter

Kunstutstillingen byr blant annet på alt ifra miniatyr-figurer, skyggespill, strobelys og hundrevis av metallkuler i forskjellige størrelser.

– Noen av de besøkende som kommer for å se utstillingen har kanskje gått å mange kunstutstillinger tidligere, mens andre kanskje ikke har gått på en eneste en. Det er derfor opp til enhver å tolke den på sin egen måte, fortsetter Kongevold.

Les også: Takker for seg med opphørssalg

Utstillingen har også en installasjon hvor bruken av skyggespill står sentralt. Kongevold har blant annet hentet inspirasjon til utstillingen fra gen-læren, noe som er et gjengående tema i flere av installasjonene.

Utstillingen har også en installasjon hvor bruken av skyggespill står sentralt. Kongevold har blant annet hentet inspirasjon til utstillingen fra gen-læren, noe som er et gjengående tema i flere av installasjonene. Foto:

Utstillingens navn spiller på at tilfeldige hendelser er meningsfulle sammentreff, noe som i sin tid ble introdusert av den svenske psykologen Carl Jung. Kongevold har også flettet inn bruken av morse-koder i en av installasjonene, noe som gjør det enkelt som besøkende å forsvinne inn i kunsten. 

Utstillingen holder dørene åpne de kommende tre helgene.

Artikkeltags