Shakespeare i ny versjon

Denne gjengen startet nå med øving, og gleder seg til premiere 14.juni. Bak fra venstre: Terje Brevik, Sindre Fløistad, Anders Hatlo, Mathias Luppichini, Kristoffer Grua Pedersen, Ole herman Gudim Lundberg, Martine Bakken Lundberg, June Baltzersen og Svein Gundersen.

Denne gjengen startet nå med øving, og gleder seg til premiere 14.juni. Bak fra venstre: Terje Brevik, Sindre Fløistad, Anders Hatlo, Mathias Luppichini, Kristoffer Grua Pedersen, Ole herman Gudim Lundberg, Martine Bakken Lundberg, June Baltzersen og Svein Gundersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Om alt går etter planen, vil «En midtsommer natts drøm» av Shakespeare være på turné neste sommer. Den settes opp i Brottet til sommeren.

DEL

Brottet Amfi gjentar oppsetningen fra 2013, og setter opp «En midtsommer natts drøm» av Shakespeare. Denne gangen i en mer «trimmet» variant.

– Etter vår mening er nye versjonen bedre enn den forrige, forteller Hans- Petter Thøgersen.

– Vi har prøvd å gjøre den litt mer leken, og tilgjengelig for publikum. Musikken er også mye mer i fokus denne gangen. I istedenfor å bli skremt av at Shakespeare står bak, skal man tenkte «yey» dette er spennende. Det er målet, sier han og humrer litt.

Premieren er satt 14. juli, og det vil spilles seks forestillinger frem til 4. august.

Planer om turné

– Planen vår er å kunne dra på turné med dette stykket, forteller Thøgersen. 

Det foreløpig bare en idé, men vil se mer realistisk ut i 2018.

– Vi er på utkikk etter hvor det eventuelt er mulig å sette det opp, og tenker mest på sentrale Østfold, fortsetter han.

Dyktig ukjent skuespiller

Det er både lokale-, og skuespillere fra andre byer som deler scenen i sommer. Av de lokale vi kjenner best til vil blant annet Aina B. Gundersen, Terje Brevik, Martine Bakken Lundberg være å se. En som kanskje er litt mer ukjent for mange, er Kristoffer Grua Pedersen. Han kom inn på audition i februar, og imponerte stort.

– Han er veldig dyktig, men en kanskje ikke har så mye kjennskap til fra før, forteller Thøgersen og blar opp i CV-en hans.

Han har delvis bodd i Fredrikstad de siste 15 årene. Etter han var ferdig med utdannelsen ved Musikkteaterskolen i Oslo, bosatte han seg i Saltnes.

Vil trekke mer enn Fredrikstad

Etter to sesonger med Nils Vogt på scenen, har de fått med seg Anders Hatlo på sommerens oppsetning.

- Vi vil trekke mer enn bare Fredrikstad-folk til brottet, og da lønner det seg med en skuespiller mange kjenner til, forteller Thøgersen.

– Jeg gleder meg til å spille ute. Jeg har vært i Brottet og sett en forestilling. Ikke be meg huske hva eller når, ei heller å finne frem dit på egenhånd. Jeg vil nok trenge en guide for å finne frem i dag. Men jeg likte rammene, fortalte Hatlo til FB tidligere i år.

Bak forestillingen står Hans-P. Thøgersen, Svein Gundersen og Ole- Hermann Gudim Lundberg.

Artikkeltags