Har tegnet bestevenn på boks

Bestevenn på boks: – Boken handler om den klassiske konflikten mellom to venner. Begge vil bestemme. I denne verden kan man kjøpe seg en venn på boks, forklarer illustratør Camilla Billett.

Bestevenn på boks: – Boken handler om den klassiske konflikten mellom to venner. Begge vil bestemme. I denne verden kan man kjøpe seg en venn på boks, forklarer illustratør Camilla Billett. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da familien Billett var på surfeferie i Cornwall, satt mamma Camilla på stranden og tegnet illustrasjonene til barneboken «Bestevenn på boks».

DEL

– Alle skissene er tegnet med blyant før de er digitalt fargelagt, sier Fredrikstad-illustratør Camilla Freng Billett.

Uvenn med bestevenn

Sammen med bokdebutant Hanne Buch fra Stabekk er hun nå aktuell med en ny barnebok.

– Den handler om den klassiske konflikten mellom to venner. Begge vil bestemme. I denne verden kan man kjøpe seg en venn på boks, forklarer Billett – som blant annet tidligere har illustrert de fleste av Anneli Klepps barnebøker om «Tor og Mia».

I verdenen til hovedpersonen Helene kan du bare rusle inn i lekebutikken og kjøpe deg en ny bestevenn. Det gjør Helene. Bestevenninnen Anja vil nemlig ikke leke med dukker, derfor bestemmer Helene seg for å bytte henne ut med en bestevenn som bare vil leke med dukker: Hun heter Dukke-Lise. Det er bare det at den nye bestevennen har en liten defekt.

Illustrasjon: Camilla Billett

Illustrasjon: Camilla Billett

Det var forlaget Figenschou som ga Billett oppdraget med boken. Og den har illustrasjoner på nesten hver eneste side. 

– Vi lever i en visuell verden, og visuell kommunikasjon er blitt viktig. Jeg prøver å ikke være overtydelig i mine illustrasjoner slik at barn kan leve seg inn i historien selv også. 

- Viktig med bøker

Camilla Billett mener at det er viktig med barnelitteratur i en tid hvor mange bruker mye av fritiden på nett og nettspill.

– I bøkene får barn en mulighet til å reflektere rundt ulike temaer som en kontrast til alt det ufiltrerte de tar inn fra den digitale verden, sier Billett.

Artikkeltags