– Det var en diger messe, nesten som en fornøyelsespark. Det krydde av folk. Jeg ble litt starstrucked, sier Gressvik-forfatteren.

Han hadde også tegneshow med barna, og utfordret dem til å være kreative. Ikke alle tigre ble oransje, pussig nok.

Han satte seg ned og signerte den kinesiske utgaven av «Hva ville dyrene hatt som jobb?» på messen. Han la merke til at det var noen og bladde i bøkene som lå hos forlaget Duku. De få ble fort til ganske mange.

Mange kom innom

– Jeg følte meg som en slags popstjerne, en VIP. Det startet ganske pent, men dro seg på. Den ene timen ble til to, og høyre hånd ble litt sliten. Jeg måtte til og med signere på papirlapper da vi gikk tomme for bøker. Så forlaget og jeg var fornøyde, og boka hadde allerede vært i salg i tre måneder da jeg kom ned. Duku er store på internett, men vi må se om vi kan få boka ut i butikker også.

Forlaget hadde hele tiden en person ved hans side, og han ble hentet og kjørt rundt.

– Mulighetene for å lage merchandise er også der. Jeg traff et par norske jenter fra Pure by Scandinavia (Asker) i Shanghai, og de var ille gira på å se om vi kan skape noe mer. Oppholdet trigget meg ordentlig. Og det var travle dager, fra klokken 8 til 20. Nå får jeg samle meg litt, og se på nye ideer, mener Lie.

Safarihatten var selvsagt på plass, for Haakon Lie har skapt sin egen lille jungel. Han laget blant annet en video som forlaget likte, og ideen med dyra og bruk av skogen er noe han tenker en del på.

Til Beijing og muren

Han rakk også en tur til Beijing fra Shanghai, og da tok han det kinesiske hurtigtoget.

– En artig opplevelse. I Beijing var jeg innom forlaget og hadde tegneshow på et bibliotek. Jeg fikk også en fridag, da ble jeg kjørt opp til Den kinesiske mur i løpet av et par timer. Heldigvis fant vi et sted på muren som ikke er turistifisert.

– Hva med maten da?

– Jeg spiste det jeg fikk servert, og det var en del rar mat, men ikke noe jeg ikke maktet. Men froskelår, ål, kyllingfot og pekingand var artige smaksopplevelser.