Gå til sidens hovedinnhold

Les en roman fra Fredrikstad

Bibliotektipset

Artikkelen er over 3 år gammel

Det finnes en rekke bøker der handlingen er lagt til byen vår og distriktene rundt. Her er en oversikt over noen av dem.

BIBLIOTEKTIPSET: Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Anne Trine Skjulhaug.

Gerd Brantenbergs trilogi «Sangen om St. Croix», «Ved fergestedet» og «For alle vinder» er kanskje bøkene man først tenker på som Fredrikstad- romaner. Vi følger hovedpersonen Inger fra hun starter i 1. klasse på St. Croix i 1948 til hun er ferdig med å studere i 1965.

For dem som ønsker en oppvekstroman fra vår tid er «Dammyr» av Victoria Kielland et godt tips.

Liker du historiske romaner anbefales Kirsten Seavers bøker om Ingunn Hallodorsdatter. Det meste av handlingen i «Landet som falt av jorden», «Øst i havet ligger Vesterøy» og «Mørke skyer over Solhellinga» er lagt til Hvaler i nordisk senmiddelalder.

Til krimleserne anbefales bøkene til Jan-Erik Fjell. I «Tysteren», «Skyggerom», «Hevneren», og «Rovdyret» følger vi etterforskeren Anton Brekke rundt i distriktet.

«Jakthundene» av Jørn Lier Horst starter med et drap rett utenfor vollene i Gamlebyen.

I «Blues for en aldrende morder» har Thore Hansen skrevet en thriller om en aldrende tegneserieskaper og leiemorder. Han har to ulike karrièrer, skyhøy yrkesstolthet i begge, skyhøy moral og en sylskarp syl på innerlommen.

Thore Hansens «Karivold» kan også anbefales. «Karivold» er en urgammel landsby i de dype skogene ved Glommas munning. Her møter vi en rekke fargerike personligheter.

Her kan du lese flere bibliotektips

Kommentarer til denne saken