Bøker som får deg til å flire

– Carl Hiaasen er et relativ nytt bekjentskap for meg, men etter å ha lest «Bad monkey» (fantastisk) skal jeg lese alle de andre bøkene hans, skriver  bibliotekar Camilla Paulsen.

– Carl Hiaasen er et relativ nytt bekjentskap for meg, men etter å ha lest «Bad monkey» (fantastisk) skal jeg lese alle de andre bøkene hans, skriver bibliotekar Camilla Paulsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BIBLIOTEKTIPSETHver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Camilla Paulsen.

Jeg liker bøker av forfattere med sans for humor. Alf fra stille humring til latterkramper. Noen blir favoritter rett og slett på grunn av flotte one-liners.

Carl Hiaasen er et relativ nytt bekjentskap for meg, men etter å ha lest «Bad monkey» (fantastisk) skal jeg lese alle de andre bøkene hans. Hiaasen skriver mysterier fulle av sære skruer og god humor fra Florida. I «Bad monkey» følger vi politiinspektøren Andrew Yancy som etter en «episode» blir degradert til restaurantinspektør. Innimellom jakten på kakerlakker har han sin egen jakt på en morder etter å ha kommet i besittelse av en avkuttet arm og en privat vendetta mot husbyggeren på nabotomta.

Joe Zieja’s «Mechanical failure», dette er en LOL bok. Vi følger R. Wilson Rogers (don’t ask what the ‘R’ stands for) som har avsluttet sin militære karrier, helt til militæret plutselig virker rosenrødt igjen; vel bedre enn fengsel. Men ting er ikke helt som de var når han sluttet. Dette er en heseblesende tur med krigstrusler, romskip og AI’s som har sine egne meninger. Har blitt sammenlignet med Douglas Adams av andre, men jeg har ikke rukket å lese hele «The hitchikers guide to the galaxy» enda, så ...

Darynda Jones sin serie om «Charley Davidson» er det mulig disse gjør seg best som lydbøker, men sykkelturen til jobb er ikke noe problem med en forfatter som har flere fantastiske one-liners enn noen annen forfatter jeg har vært borti. I samme gate finner vi Janet Evanovich sine bøker om «Stephanie Plum», den uerfarne dusørjegeren fra ersey med verden sprøeste bestemor som alltid har gønnern klar i veska, også under favoritthobbyen å gå i begravelser.

Det er ikke sikkert vi har alle bøkene på biblioteket, men nesten alt kan skaffes gjennom fjernlån og det tar bare noen dager.

Les flere bibliotektips her

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken