Gå til sidens hovedinnhold

Sommerkonkurranse på biblioteket har slått an

Artikkelen er over 6 år gammel

– Barneavdelingen på biblioteket opplever et rekordstort utlån denne sommeren også, og det synes vi som jobber her er veldig flott. Våre utlånstall tilsier at barn og unge i Fredrikstad leser mer enn noen gang tidligere, sier avdelingsleder Kirsti Knutsen.

Det er veldig mange barn og familier finner veien til biblioteket i sommerferien. Sommeren er en fin lesetid for mange, og med mye gråvær, vind og regn blir det ekstra god tid til å kose seg med bøker.

1. – 7. klasse

– Vår barneavdeling har i år invitert barn fra 1.-7. klasse til å delta i en nyutviklet nettbasert sommerleskonkurranse, www.sommerles.no. Her registrerer barna bøkene de har lest, og når da forskjellige nivåer. Underveis kan de også hente små premier på biblioteket, forklarer Knutsen.

Nettbasert

Biblioteket har i flere år hatt sommerleskonkurranse, men i år er første gang den er nettbasert.

– Det har slått an, flere barn enn noen gang deltar. Hittil over 400 barn registrert, og de har så langt lest nesten 3.000 bøker til sammen, røper avdelingslederen.

I barneavdelingens galleri har barna gjennom hele sommerferien kunnet stille ut sine tegninger. De kan stille ut under temaene Min drømme-Is, Fantasidyr, Kjøretøy og I fjæra. Særlig temaet «Min drømme-is» har fått mange fine bidrag.

Kommentarer til denne saken