Terningkast 5: DeLillos blåste litt vekk

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er ingen grunn til å spare på superlativene. For med over 30 års fartstid, 15 studioalbum og 240 låter i katalogen, så er det mer enn nok å plukke av. Og gruppa er flinke til å hente fra flere hyller når de setter sammen en konsert og byr på fest.

Fredrikstad fikk med en bit. «Rett og slett livet» fra siste skive er nemlig spilt inn i studioet til Kyrre Fritzner. Og jakka på Lillo Stenberg ble kjøpt i Fredrikstad i 2006, og har møtt Neil Young.

Kvartetten med tre ganger Lars i fremste rekke så ut til å trives på scenen, og gjorde hva de kunne for å varme et publikum som var i godform foran scenen.

De fire er «in the pocket», og det låter bra til å være såpass gitarbasert – uten å bli collegerock.

Låtene er innenfor, selv om noen beveger seg ute på kanten av A4-arket.

Hyggelig også at både Lars Beckstrøm fikk synge noen låter og Lars Lundevall fikk ta sitt bidrag fra siste albumet (2014).

Det som ødela noe av opplevelsen var at det blåste godt. Jeg fikk litt vibrasjoner tilbake til kassettens dager da vi oppdaget at det var noe som heter «wow and flutter». Her var det ingen takt som økte eller sakket, men lyden kom noen ganger i rare porsjoner. Vi kan ikke annet enn å gi kulingen skylden. For lyden ellers var utmerket. Og publikum lyttet litt mer lørdag kveld. Fredag kveld var det mye skravling.

Artikkeltags