Drar i snora for de små barna

Dra i snora: Camilla Storm og Nick Simons har laget animasjonsvideo til en sang for britiske Hopster. Moralen er: Dra ned etter deg!

Dra i snora: Camilla Storm og Nick Simons har laget animasjonsvideo til en sang for britiske Hopster. Moralen er: Dra ned etter deg! Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

«The Flush» handler om å gå på do, og Sprocket på Gressvik har laget musikkvideoen som du kan se på Fredrikstad Animation Festival. Det går ikke i dass.

DEL

Og det er neppe fare for en forstoppelse heller. For kortfilmer og animasjonsfilmer inntar byen i tre dager i november, og arrangøren har etter hvert dratt på seg solid erfaring. Og ved siden av mye film, skal det være animasjonsverksted med en berømt japansk skaper, Golden Gunnar og hedersgjest. I år er det mannen bak «Albert Åberg» og «Sagan om Karl-Bertil Jonssons jul» som kommer. Per Åhlin kan feire 50 år i faget.

Talentworkshopen finner sted under Fredrikstad Animation Festival, og er for ungdom mellom 16 og 20 år, og ledes av den dyktig animatøren Aya Suzuki. Deltagerne ha tilgang til profesjonelt utstyr hos E6 Østfold Medieverksted.

Deltatt før

Sprocket på Gressvik har levert sitt bidrag, og håper det går like bra som sist gang. Da deltok de med et oppdrag for organisasjonen Voksne for barn. Nå er det britiske Hopster tv som har bestilt en animasjonsfilm rettet mot den yngste gruppen. Hopster kan sammenlignes med Netflix, men er rettet mot barn, og er reklamefri. Apple utropte den til årets app, og kanalen brukes i 120 land.

Camilla Storm og Nick Simons har regissert den, og Marie Hjelmerud (tidligere hos Øisteins Blyant) har stått for animasjonen. Det er en video på to og et halvt minutt om det å gå på do, og ikke minst hvor viktig det er å trekke ned. Sprocket har brukt rundt to uker å lage snutten, og det på lavbudsjett. For animasjon er tidkrevende.

– Det tar tid å lage animasjon, selv om vi har benyttet en teknikk som ikke krever bilde-for-bilde produksjon, og vi fikk ikke noe fett budsjett, forklarer Storm.

Kolleger over hele verden

Hun og Nick Simons driver et selskap som lager mye mer enn animasjonsfilm. De står bak design og bøker, og faktisk laget Camilla Storm grafikken for animasjonsfestivalen en gang for 14–15 år siden.

– Vi har kolleger rundt i hele verden. Det er enklere å snakke sammen nå, med tilgang på Skype eller facechat. Og det er hyggelig å være to eller tre, fremfor å være alene, sier Storm.

Engelskmannen utgjør rundt to tredjedeler av arbeidskraften i selskapet, og det jobbes på norsk og engelsk, med tonefølge av kazoo eller ukulele. Litt for enhver smak altså.

Familiedag

 • Festivalen trår til med et eget familieprogram på lørdag, med aktiviteter i byhallen. Blant annet er det tyvtitt på «Jul i Mummidalen» der OBOS har delt ut 200 gratisbilletter.
 • Aktivitets- og filmprogrammet ser slik ut:
 • 10:30: Reisen til Melonia (fra 6 år) (Svensk tale)
  Klassisk barnefilm fra Mannen bak Albert Åberg tv-serien og Karl-Bertil Jonssons Julaften
 • 12:00: Gratis kortfilmprogram for barn (fra 6 år)
  De beste kortfilmene for barn fra Norden og Baltikum
 • 12:00 – 15:00: Åpent animasjonsverksted med E6–Østfold Medieverksted.
 • 13:30: Førpremière: Ekspedisjon Knerten (tillatt for alle)
 • Ny Knerten-film
 • 13:30: OBOS-film, førpremière: Jul i Mummidalen (No. tale, tillatt for alle). Gjensyn med figurene fra Mummidalen.
 • 15:00–15:45: Barnedisko. Dans med Knerten!
 • 15:30: Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton og prisutdeling av beste barnefilm (tillatt for alle). Klassisk julefilm og kåring av vinnerfilmen for beste barnefilm.
 • 16:30: Katteprinsen (tillat for alle, japansk tegnefilm på norsk)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken