Hollywood-stjernen Robert De Niro lot seg begeistre av Lisas tegninger

– Tenk at Robert De Niro, Whoopi Goldberg og andre store stjerner har sett de tegningene jeg har sittet hjemme på Kråkerøy og laget. Det er helt vilt, sier Lisa Aisato.

– Tenk at Robert De Niro, Whoopi Goldberg og andre store stjerner har sett de tegningene jeg har sittet hjemme på Kråkerøy og laget. Det er helt vilt, sier Lisa Aisato.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lisa Aisato (35) våknet opp til meldingen om at kortfilmen «Odd er et egg» er kåret til årets beste i New York.

DEL

Den animerte kortfilmen «Odd er et egg», basert på Lisa Aisatos bok, vant i natt prisen for beste animasjonsfilm under den prestisjetunge filmfestivalen «Tribeca» i New York.

– Dette er helt vanvittig. Jeg synes vi allerede hadde vunnet da vi som én av åtte kortfilmer ble plukket ut til å delta. Det var selveste Whoopi Goldberg som valgte ut «Odd er et egg» til animasjonsdelen av filmfestivalen. Og attpåtil så vant vi, ler Lisa Aisato.

Etter en hektisk torsdag med både foredrag for 600 skolebarn i Oslo og kveldsarrangement, våknet Lisa Aisato fredag morgen opp til tekstmeldingen: Vi vant!

Sms-en var fra filmens regissør og produsent, Kristin Ulseth, som mottok den nyinnstiftede prisen på festivalen, «Best Animated Short».

– Avtalen i Oslo ble spikret for lenge siden, ellers hadde jeg nok vært i New York sammen med Kristin.

– Tenk at de store stjernene har sett mine tegninger

Egget odd: Her står Lisa Aisatos foran Odd, som hun hentet inspirasjon fra til å skrive barneboken.

Egget odd: Her står Lisa Aisatos foran Odd, som hun hentet inspirasjon fra til å skrive barneboken. Foto:

Ulseth mottok prisen i New York torsdag kveld og møtte i den anledning både Goldberg og Tribeca-festivalens medstifter Robert De Niro.

– Tenk at Robert De Niro, Whoopi Goldberg og andre store stjerner har sett de tegningene jeg har sittet hjemme på Kråkerøy og laget. De har til og med holdt i eggene jeg har tegnet på. Det er helt vilt, sier Aisato.

Animasjonsfilmen har fått navnet etter boken den er basert på, nemlig «Odd er et egg». Den er ti minutter lang, men tro ikke at det betyr at den er «fort gjort» å lage.

Odd er et egg

  • Kortfilmen Odd er et egg handler om Odd som er så bekymret for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå. For å dempe den verste angsten polstrer han eggehodet sitt for beskyttelse. En dag møter Odd biejenta Gunn. Hun er både uredd og glad i livet. Gjennom møtet med Gunn snus livet til Odd på hodet, og på uventet vis blir han fri fra alle bekymringer.
  • Filmen er produsert av Kristin Ulseth og Fredrik Fottland ved Qvisten Animation og regien er ved Kristin Ulseth. Manus er ved Kristin Ulseth og Maria Avramova, basert på Lisa Aisatos bildebok Odd er et egg. Filmen er co-produsert med Sparkle Animation i Portugal.
  • Odd er et egg ble tidligere i år vist i Generation-programmet på filmfestivalen i Berlin.

– Jeg ble bedt om å tegne alle landskapene til filmen, og jeg sa ja med én gang uten å ane hva jeg sa ja til. Det var jo en like stor jobb som å lage ti barnebøker, ler hun og legger til:

– Men det er helt magisk nå. Den karakteren som ble skapt oppe i hodet mitt kommer seg nå ut i verden, og han rører og berører folk. Det er helt utrolig.

I vinter ble kortfilmen vist på den internasjonale filmfestivalen i Berlin, «Berlinalen».

–Vi er i verdensklasse

Avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt gleder seg over prisen til filmen om Odd, som er så redd for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå.

– Norge har et sterkt animasjonsmiljø som tidligere har bidratt til Oscar-vinnere og Oscar-nominerte animasjonsfilmer. Prisen til «Odd er et egg» i Tribeca og den sterke norske deltagelsen i Annecy er nok en bekreftelse på at norske animatører er i verdensklasse, og at historiene de forteller har internasjonal appell, sier hun på instituttets hjemmeside.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken