Østsidengutt fra Les Miserables til Ælva våres

Martin Bunes Karlsen går fra Les Miserables i Oslo til Ælva våres på City Scene.

Martin Bunes Karlsen går fra Les Miserables i Oslo til Ælva våres på City Scene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Østsidengutten Martin Bunes Karlsen (24) har lang erfaring fra barneteater i Fredrikstad, og har også rukket et musikaleventyr i Oslo. Nå gjør han sin første rolle i en «voksenforestilling» i Fredrikstad.

DEL

MIN KULTUR: Innsendt- Mange vil kjenne deg fra barneteater, kan du fortelle litt om teaterkarrieren din så langt?

- Jo takk, hvor skal jeg starte. Jeg begynte i FredrikstadUngane som 13 åring helt uten erfaring fra noe som heter kultur. Gjennom de ti årene jeg har vært i FredrikstadUngane har jeg fått være med på en rekke musikal- og teateroppsetninger.

Karlsen kan se tilbake til to år med Emil på Isegran hvor jeg spilte Alfred, har spilt i Bak Vollene på Kongsten Fort, Grease to  ganger hvor jeg både har spilt Kenickie og Danny Zuko.

Skryter av Hadjian og Johansen

Han har også veldig mange andre utrolig bra forestillinger på CV’en, men den største hittil må nok være Les Miserables på Folketeateret.

– Men uten hjelp fra FredrikstadUngane og to fantastiske regissører og støttespillere (Sara Hadjian og Tina Johansen) hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

- Har vært et eventyr

- Vi må jo snakke litt om Les Miserables, hvordan var det å være med på en av Norges største scenesatsninger?

- For meg har det vært et sirkus fra jeg fikk bekrefta at jeg skulle være med i Les Mis. Selvom jeg ikke har noe stor rolle er det fortsatt en av verdens største og desidert beste musikaler jeg har fått gleden av å være med i og etter å ha slått alle rekorder og samtlige forestillinger utsolgt pluss det å få jobbe med noen av Norges beste skuespillere og sangere så har det vært et eventyr og en drøm jeg sent vil glemme

- Nå er du klar for Ælva våres, kan du si litt om rollene dine der?

- I Ælva Våres spiller jeg i hovedsak gutten Gustav som er sammen med kjæresten sin på fergecruise langs Glomma.

Gjennom forestillingen så spiller jeg litt forskjellige karakterer som publikum møter på veien. Jeg er for eksempel på det danske laget, reporter for Fredrikstad blad, stuerarbeider osv.

Nærmeste nabo til Glomma

- Hva er ditt eget forhold til Glomma?

- Jeg er født og oppvokst langt Glomma. Jeg har vært nærmeste nabo til Glomma i snart 25 år nå, har i alle år stått på brygga mellom brua og gamlebyn med en fiskestang eller vært ute med båten. Så Glomma har betydd mye for meg oppgjennom årene.

- Hva er planene videre etter Ælva våres, får vi se deg mer på scenen i Fredrikstad?

- Hehe, det får vi se på. Skal ikke se bort ifra at man får se meg i rollen som Alfred på Isegran i sommer. Mer enn det er det for tidlig å si, men har mye tid i år, så om det dukker opp noe interessant så vil jeg prøve å få til det.

Artikkeltags