Gå til sidens hovedinnhold

Får både treer, firer og femmer

Artikkelen er over 4 år gammel

Riksavisene har anmeldt årets MGP-låter og Åge Sten Nilsen og hans band Ammuntion får terningkast fem av Dagbladet.

Tolv år etter at Åge Sten Nilsen reiste til Eurovision-finalen med Wig Wam, er han igjen klar for å rocke Melodi Grand Prix. Men denne gangen blir platåskoene byttet ut med bandet Ammunition.

Låten «Wrecking Crew», tekst og melodi av Erik Mårtensson og Åge Sten Nilsen, ble denne uken anmeldt av flere riksaviser. Og her er dommen:

Åge Sten Nilsen belønnes med en femmer av  Dagbladets Anders Grønneberg som blant annet skriver at: «Ammunition stabler klisjeer i høyden, men hva gjør vel det når de står fjellstøtt på bredbeinte posørbein».

VGs anmelder Stein Østbø gir Åge Sten Nilsen og hans band Ammuntion terningkast fire. Østbø omtaler bandet som outsidere:

«Plystring og marsjerende trommer? Check! Brøle tittelen i starten? Check! Brautende, glinsende Gary Moore-gitarer? Check! Ammunition er en vandrende klisjémaskin fra åttitallet, men en uhyre effektiv én. Knyttneve-rock av den hårete typen har et stort publikum i Europa, det må ikke undervurderes.»

Aftenpostens kulturjournalist Robert Hoftun Gjestad er mer lunken til bidraget, og gir en treer. «Entertainer Åge Sten Nilsen kan selvfølgelig sin historie, og her drar han fram nok en låt for alle som fortsatt elsker rocken slik den var og hørtes ut på slutten av 80-tallet. Røff, uten å egentlig være ordentlig tung. Gitarriff, plystring og ropende koring slik man har hørt det hundrevis av ganger før, med andre ord».

PS! Den norske finalen er i Oslo Spektrum 11. mars. Selve finalen er i Ukraina i mai.

Kommentarer til denne saken