Om ikke kultur slår ned koronaviruset direkte, så har Kultur mot virus vist at kultur virker på andre måter. Tiltaket har skapt samhold, de medvirkende har tjent noen kroner og publikum har fått servert god lokal kultur. I disse tider trenger vi kultur mer enn noen gang!

Vi har stått sammen om gode verdier: Samhold og solidaritet. Vi mennesker er ikke skapt for å leve i isolat, vi er skapt for å samhandle.

Det som oppsto som en liten tanke etter statsministerens dramatiske pressekonferanse 12. mars, ble til to flotte konserter med nærmere 50 medvirkende.

Dette hadde ikke blitt noe av uten Jimmy Olsen, Bjørn Halstensen og Rune Solberg – sammen har vi utgjort produksjonsteamet. Helt avgjørende har også vært at Fredriksstad Blad og Scandic City/City Scene Produksjoner stilte opp og gjorde de to sendingene mulig. Fredriksstad Blad var med å bygge opp arrangementene og bidro sterkt til at så mange så det hele hjemme i stua.

Publikum skal huske på at dette hver for seg var to store konserter, med mange medvirkende, som normalt hadde krevd lang prøvetid.

Vi har fått viktige bidrag fra næringslivet, med OBOS i spissen. Vi har også hatt et godt samarbeid med Fredrikstad kommune, både politisk og helsefaglig.

Takk til artistene på scenen. Dere leverte virkelig!

La meg fremheve spesielt Bjørn Halstensen som ikke bare har hatt jobben med å holde kontakt med nærmere 50 medvirkende. Å sette sammen programmene, få inn låtvalg, arrangere låter, få noter ut til bandet og lede prøver – de som har vært med å arrangere konserter og forestillinger vet at dette er en svær jobb. Her har det gått både dag og natt. Fredrikstad takker deg Bjørn (selv om du er bergenser.)

Dere laget to konserter med et innhold som viser profesjonaliteten hos byens sangere, skuespillere og musikere. Og ikke minst så vi hvor stor bredden er. Igjen ble det slått fast: Denne byen har mye å være stolte av på kultursiden.

Og enda mer kunne det vært. Vi i produksjonsteamet har fått henvendelser fra veldig mange som ville vært med – nok til å lage minst to konserter til. Men to konserter på åtte dager er krevende og nå må prioriteringen snus mot det nære. Vi beklager om det har vært henvendelser som vi ikke har fått svart på, kanskje byr det seg en annen anledning.

Takk også til en teknisk stab som nedla mye arbeid. Publikum skal huske på at dette hver for seg var to store konserter, med mange medvirkende, som normalt hadde krevd lang prøvetid. Her ble det noen timer på formiddagen til prøver før det smalt løs på direkte sending. Lys, lyd og avvikling – her var det topp innsats og høy profesjonalitet. Og ikke minst: Erik Hagen og hans team fra FB som, også på kort tid, snekret lyd og bilder av flott kvalitet.

Men viktigst av alt: At et så stort publikum har sett på, «kjøpt» inngangsbillett, og dermed støttet prosjektet.

Leve kulturlivet i Fredrikstad! Leve samholdet og solidariteten!

Solidaritet med byens kulturarbeidere. «Inngangsbilletten» er kr 100 (eller gjerne mer) som vipses til 140374

Solidaritet med byens kulturarbeidere. «Inngangsbilletten» er kr 100 (eller gjerne mer) som vipses til 140374