Gå til sidens hovedinnhold

#Kryssenkvinne

Artikkelen er over 1 år gammel

– Kryssenkvinne eller gi en slenger, er oppfordringen fra Siri Martinsen og Malin Krå Simonsen, Ap. Kvinneandelen i bystyret i Fredrikstad har siste år ligget under gjennomsnittet for landet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ved kommunevalget 2015 var representasjon av kvinner i kommune- og bystyrer i Norge 39 prosent. Bystyret i Fredrikstad var under landsgjennomsnittet med 37,7 prosent. Av de totalt 53 bystyremedlemmene i Fredrikstad var kun 20 kvinner. Er dette godt nok? Gjenspeiler det befolkningen i Fredrikstad?

Det er opp til dere velgere å bestemme. Nominasjonskomiteene til de politiske partiene har derimot hatt en viktig rolle for å ivareta innbyggernes interesser og synspunkter i demokratisk valgte organer, slik at dette blir balansert på en god måte. De nominerte bør gjenspeile befolkningen, også kvinnene.

Vi ønsker med dette å minne velgerne om at det er to valg i år, men også minne om å krysse en kvinne, eller gi en slenger. Å gi en slenger betyr at du kan skrive opp en kvinne fra et annet parti enn det partiet du stemmer på. Det kan enkelt gjøres ved å fylle inn hennes navn og parti nederst på stemmeseddelen.

Fredrikstad Arbeiderparti har en likestilt liste med kvinne og mann annenhver gang. Kvinnene på vår liste har ulik alder, kompetanse og egenskaper – vi har mange gode kandidater. Bruk stemmeretten, stem frem et bystyre som speiler befolkningen, kryss en kvinne!

Godt valg!

Kommentarer til denne saken