Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsparet kommer til Fredrikstad

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag 30. august setter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit av halvannen time til elever ved Glemmen videregående skole.

Når Kronprinsparet kommer til Fredrikstad neste uke er det for å lede gruppearbeid med elevene, og hjelpe dem å sette seg mål for fremtiden.

Bakgrunnen for besøket er at Glemmen videregående skole er den første skolen i Østfold som driver med «styrkebasert læring». Det er en læringsmetode som spiller på elevenes styrker i kampen mot frafall, og Kronprinsparet er sterke støttespillere til denne måten å lære på.

Ønsker at flere følger Glemmen

Gjennom Kronprinsparets fond støtter de blant annet UngInvest AIB, som er et opplæringstilbud i Buskerud fylkeskommune til elever som har falt ut av vanlig videregående opplæring. Redusert frafall i videregående skole er et fokusområde i Østfold, og nå håper man at flere skal gjøre det samme som på Glemmen.

– Dette har gitt gode resultater hos oss, og vi er glade for Glemmens satsing her i Østfold, sier Ingebjørg Mæland, som leder UngInvest.

Leder gruppearbeid

Under besøket på Glemmen skal Kronprinsparet være med å lede et gruppearbeid der både elever, lærere og representanter fra kommune og fylke skal få lage sine veikart for fremtiden.

For fire år siden, i 2013, besøkte Kronprinsen Glemmen i forbindelse med initiativet Global Dignity Day. Da var temaene som ble tatt opp verdighet, samhold og vennskap.

Kronprins Haakon ankom Glemmen videregående skole onsdag morgen, for å snakke om verdighet. Fordi Kong Harald er på utenlandsreise, var Kronprinsen derfor såkalt Kronprinsregent akkurat denne dagen, det vil si fungerende konge.

 

Besøket ved Glemmen i neste uke vil vare fra 10.30 til 12.00, før turen går videre til det andre stoppet i Østfold - Halden. Her skal Kronprinsen og Kronprinsessen besøke teknologibedriften eSmart Systems.

Kommentarer til denne saken