– Håper byens klubber blir møtt med likt verdigrunnlag

SKRYTER AV FFK: Kristoffer Hals mener det er kompetense FFK-ledere som har stått for forhandlingene med kommunen.

SKRYTER AV FFK: Kristoffer Hals mener det er kompetense FFK-ledere som har stått for forhandlingene med kommunen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Daglig leder i Kongstensvømmerne, Kristoffer Hals er imponert over hvordan FFK har forhandlet frem en gunstig leieavtale med kommunen. Samtidig mener han det bør gi et signal om at det også bør dryppe litt på de mindre profilerte klubbene i byen.

DEL

Det var i forrige uke Fredriksstad Blad kunne fortelle at FFK har forhandlet frem en ny leieavtale med Fredrikstad kommune som kutter leien med cirka 65 prosent; fra 3,3 millioner til 1,1 million. I tillegg slipper FFK å betale husleie i 2017. Det reduserer det varslede årsunderskuddet kraftig. Det fremkommer i sakspapirene til formannskapsmøtet 9. november, hvor den nye leieavtalen mellom FFK og Fredrikstad kommune skal behandles av byens ledende politikere.

Alt tyder på at et bredt politisk flertall vil si ja til den nye Stadion-avtalen.

– Dette vitner om kompetente forhandlere fra FFK sin side, og en kommune som finner løsninger for en av byens stoltheter, slår Hals fast.

Økonomi et tema

Kristoffer Hals ble i våres ansatt som daglig leder i byens svømmeklubb

- I min relativt korte fartstid i jobben har jeg ved flere anledninger besøkt virksomhet idrett, og ofte har økonomi vært et tema. Idrettsklubber og en skranten økonomi er dessverre en kombinasjon man ofte ser, og jeg berømmer den etaten sin vilje til å komme oss i møte, sier han.

– Den nye leieavtalen til FFK baserer seg blant annet på at 30 prosent av tiden de bruker Stadion blir definert som kommersiell virksomhet. Det skulle man tro betyr at det spilles kamper, publikum møter opp og at de kjøper pølser. Det som defineres som kommersiell virksomhet for Kongstensvømmernes del, er at vi fra tid til annen arrangerer noen stevner – men mest av alt at vi driver en kursvirksomhet. En kursvirksomhet som sørger for at over 500 Fredrikstad barn deltar på svømmeopplæring. Dette er noe vi betaler tett oppunder kr 250 000,- for per år, opplyser Hals.

Rimeligere tilbud

Hals understreker at en kvart million kroner er mye penger for en liten klubb.

– Ved en reduksjon av denne utgiftsposten kunne vi hatt kurstilbud som er rimeligere enn det vi har i dag. Dette ville utvilsomt økt rekruttering og inkluderingen i vår idrett, og i tillegg kan man jo argumentere for at det hadde vært bra for folkehelsen. Sponsorer, «TV-penger» og inntekter fra besøkende er dessverre ikke i like stor grad vanlig i svømmeverden som det er i fotballverden. Det jeg dog regner med er: at i dialog med kommuneadministrasjonen, og behandling ved politikernes bord – at alle byens klubber blir møtt med likt verdigrunnlag, slutter Hals.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags