Jeg skal gjøre dette veldig kort, for jeg kan ikke se Strømnes kom med noe nytt i sitt svar til meg. Han mener at politikere skal stå samlet i krisetider – uansett.

Jeg har derimot et spørsmål til MDG og Strømnes: – Kan velgerne forvente at MDG følger strømmen – og flertallet – om de noen gang føler det er galskap det som skjer i en sak som er viktig for dem? Jeg tror faktisk ikke det. Jeg tenker i stedet MDG vil hyle høyt om flertallet skulle gi opp for eksempel miljøprosjekter som er viktige for dem.

Det er nemlig situasjonen for Pensjonistpartiet nå. Vi mener det er galskap å plassere koronapasienter på ordinære sykehjem, og vi kjemper faktisk kanskje for noens liv i denne saken. Med oss på laget har vi for øvrig også fremstående forskere, som også synes det er fornuftig å holde koronasyke atskilt, og støtte har vi også i en fersk undersøkelse som ble tatt for sykepleiere, der én av tre var bekymret for at lokalitetene der koronasyke skulle oppbevares ikke var egnet.

Vi har dessverre også en verdenssituasjon der ingen sitter på løsningen, så det er all grunn til å stille spørsmål. Verre er det ikke, og det må da gå an å få mene noe annet enn flertallet, uten at man skal beskyldes for hersketeknikker, å skape splid og hvem vet hva.