De er ikke veldig kompliserte, men til gjengjeld så er de meget gode, og passer vel så godt alene som sammen med litt mat. Dagens vin fra 19 Crimes er laget på de tre kjente drueslagene Merlot, Shiraz og Cabernet Sauvignon og er av den litt søtere slagen.

19 Crimes er egentlig et spennende konsept. Hver flaske har en etikett med bilde av en reel fange. Dette var mennesker som hadde gjort, og funnet skyldig i, et av 19 lovbrudd og måtte ta den lange sjøveien til Australia. Det var tilbake i 1788 at de startet med transportasjonsstraff og mange døde på den lange overfarten. De som overlevde og kom seg helskinnet til Australia var de som faktisk måtte bygge landet murstein for murstein. Vinene er med andre ord en hyllest til de som bygget Australia.

Disse vinene er svært populære, og Snoop Dogg har sin egen, det er en tilsatt kaffe og sist ut er Hard Seltzer fra produsenten som holder til Down Under. Om man har smarttelefon og laster ned appen Living Wine Labels kan man skanne etiketten på de ulike flaskene og personen på flaska blir levende og forteller sin unike historie. Last den ned og vis dine gjester neste gang du har besøk. De blir garantert overrasket.

Produktinformasjon:

Navn: 19 Crimes The Banished Dark Red 2020

Metode: Lagret på 100% eikefat

Varenummer: 7813601

Alkoholprosent: 13,5

Syre pr liter: 6,5

Sukker pr liter: 9

Pris: 134,90


Men tilbake til vinen som jeg har i glasset i dag. Vinen har en tett, dyp rødfarge og den tar seg godt ut i glasset som står på verandabordet. Gradestokken tipper 25 varmegrader, og selv om det egentlig er rosevintemperatur, passer denne utmerket i varmen. Den dufter av mørke, modne bær som bjørnebær, moreller og plommer. Etter hvert kjenner man søtlige toner av mokka og vanilje. I munnen er den rund og myk med en fin fylde. Det er ikke å legge skjul på at den har en viss sødmefull stil, men jeg liker det. Gode toner av mørke, modne bær etterfulgt av mokka, eiketoner og vanilje. Lett krydderpreg mot utgangen. Vinen har en flott lengde, og lang myk utgang.

Mye vin for pengene.