– Man skulle jo tro at det ville komme inn noe. At det utloves dusør pleier jo å være til hjelp, men i denne saken har det ikke slått inn foreløpig, sier krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

Vil sjekke ungdomsmiljøer på Hvaler

Han og kollegene, som har holdt i saken for Hvaler lensmannskontor fordi lensmannen har vært bortreist, er dermed like langt i å finne ut hvem som fanget den åtte år gamle katten og skjøt ham fem ganger i hodet.

– Vi er et stykke fra oppklaring, for å si det sånn. Men neste uke vil vi gå mer aktivt ut i ungdomsmiljøet på Hvaler og se om vi kan få frem noen flere opplysninger. Vi har en mistanke om at det kan være ungdommer som står bak, sier Albertsen.

– Hva bygger dere den mistanken på?

– Det er en teori ut fra handlingen i seg seg selv og den tidligere erfaringen vi har med slike saker. Den tilsier at det kan være ungdom som holder på, sier Albertsen.

Dusør på 5.000 kroner

Det var Dyrevernsalliansen som ble så opprørte over mishandlingen at de utlovte en dusør på 5.000 kroner til den som fremskaffet opplysninger som førte til oppklaring av saken.

– Vi mener det er viktig at den eller de som har gjort dette blir plukket opp og får både den behandlingen og oppfølgingen som tydeligvis er nødvendig, og at de får den straffen de trenger. Det er et viktig signal til samfunnet om at vi ikke godtar dyremishandling, sa Kaja Efskind, informasjonsansvarlig i Dyrevernsalliansen, til Fredriksstad Blad tidligere denne uken.

Også Albertsen understreker at politiet ser veldig alvorlig på saken.

– Denne saken har veldig høy prioritet hos lensmannen på Hvaler, så den blir tatt på største alvor. Men vi håper jo selvfølgelig at det er noen som kan hjelpe oss, og vi oppfordrer publikum til å komme med opplysninger – uansett hvor små de kan virke, sier Albertsen.

Beholder øyet

Det var lørdag i forrige uke at hannkatten ble  funnet i forkommen tilstand utenfor matmors hus på Kirkeøy med fem luftgeværskudd i hodet. Katten ble omgående sendt til behandling på Fredrikstad Dyrehospital, og det var lenge uklart hvordan det kom til å gå med den. Blant annet var det fare for at katten ville miste det ene øyet. Torsdag ble det klart at «Tigern» beholder øyet.  «Tigern» skal heller ikke opereres for å få luftgeværskuddene fjernet. Veterinærene kom frem til at det kan gjøre mer skade enn godt.

– Det er helt forferdelig at noen kan finne på å gjøre noe slikt, var reaksjonen fra den fortvilte katteeieren, Merete Pedersen fra Kirkeøy i Hvaler, da Fredriksstad Blad møtte henne på Fredrikstad Dyrehospital tidligere denne uken.