Far tiltalt igjen for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

BLE FRIFUNNET: Faren ble først frifunnet i Oslo Tingrett. (Arkivfoto)

BLE FRIFUNNET: Faren ble først frifunnet i Oslo Tingrett. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bestill FB+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Oslo (NTB): En mann (45) møter onsdag neste uke i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha bestilt drap på datterens kjæreste. I fjor ble mannen frifunnet, men påtalemyndigheten anket saken.

Den afghanske familiefaren fra Fredrikstad er blant annet tiltalt for vold mot sin datter, frihetsberøvelse, trusler og for å ha inngått drapsforbund.


I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett for å ha betalt 250.000 kroner til en mann for å drepe datterens kjæreste. Et flertall i retten mente dette ikke kunne bevises. Selv om 45-åringen ble frikjent for drapsforbund, ble han likevel dømt til to års betinget fengsel for vold mot datteren.


Fagdommer Dagfinn Grønvik mente likevel det var bevist at faren hadde inngått en drapsavtale.
 

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste (20) slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014, da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble så dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet og mishandlet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.
 

45-åringen møter onsdag 30. mars i Borgarting lagmannsrett. Det må også to andre menn, tiltalt for frihetsberøvelse, vold og drapsforbund.
Det er satt av fire dager til saken. (©NTB)

Artikkeltags