Hundetyvsaken oppklart – eier siktet for falsk forklaring

FALSK FORKLARING: En kvinnelig hundeeier i midten av 40-årene meldte  tirsdag kveld at hun var blitt frastjålet to chihuahua-hunder på brutalt vis rett utenfor hovedinngangen til Hafslund hovedgård. Nå er hun mistenkt for å ha avgitt falsk forklaring.

FALSK FORKLARING: En kvinnelig hundeeier i midten av 40-årene meldte tirsdag kveld at hun var blitt frastjålet to chihuahua-hunder på brutalt vis rett utenfor hovedinngangen til Hafslund hovedgård. Nå er hun mistenkt for å ha avgitt falsk forklaring. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har oppklart saken om hundetyveriene på Hafslund hovedgård. Den fornærmete kvinnen er nå mistenkt for falsk politianmeldelse.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det bekreftet Kai A. Andersen, krimsjef ved Sarpsborg-politiet, ovenfor SA.

– Saken er oppklart. Kvinnen har avgitt falsk forklaring. Avhør av den fornærmete i løpet av dagen i dag, samt enkelte andre forhold, har gjort at vi har fått er tilståelse om at hun har gitt falske opplysninger i saken.

– Hva har hun oppgitt som argument for dette?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på, av hensyn til henne, svarer Kai A. Andersen.

Alvorlig

Politiet anser det som en alvorlig handling å avgi falsk forklaring og levere ditto falsk anmeldelse.

– Ja, det er alvorlig. Vi har mange saker vi jobber med, og dette gjør at vi siden i går har prioritert denne saken framfor andre. Vi skulle gjerne brukt tiden vår på andre ting, slår krimsjefen fast.

Andersen sier man tidlig fant grunn til å undre seg over kvinnens forklaring.

– Det var en underlig historie, og vi skjønte at det var noen hull i hennes forklaring, sier han.

Artikkeltags