Gratis moro for barna i seks timer

Barnas Verdensdager: De yngste kan være med på mye på lørdag. Vårt bilde er fra 2016, der Lucas Alexander Pedersen (til venstre) og Elsa Hillestad Sakrisvold hadde det gøy med maling.

Barnas Verdensdager: De yngste kan være med på mye på lørdag. Vårt bilde er fra 2016, der Lucas Alexander Pedersen (til venstre) og Elsa Hillestad Sakrisvold hadde det gøy med maling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Barnas verdensdager er tilbudet der de yngste kan få en smak av kultur og kulturuttrykk. Familiefestivalen lørdag 20. mai er gratis, og finner sted i og rundt bygget som huser Kulturskolen og Østfold kulturutvikling på Værste.

DEL

Barn og voksne kan oppleve teaterforestillinger, opera, konserter, aktivitetsverksteder, ansiktsmaling og dansekurs. I fjor var det 2.000 innom lokalene for å delta. Det er i år sjette gang som dagen arrangeres.

For hele fylket

Arrangementet på Kråkerøy dekker hele fylket, og er satt i scene av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Fredrikstad kommune, Kulturskolen i Fredrikstad og Kulturtanken.

Det starter på Stortorvet kl. 11.00, der Studium Actoris har satt sammen en teaterparade med innslag fra blant annet Teatro Colombaioni, gateartisten Adrian Schvarzstein, Østfold dansekompani for ungdom, Kulturskolens sirkuslinje og Theatret Thalias Tjenere.

De som vil, kan møte opp og være med i paraden over gangbrua til festivalområdet. Det åpner klokken 12.00 og varer frem til klokken 18.00.

Ta gjerne buss eller tog

– Dette blir en magisk dag for både barn og voksne! Vi venter storinnrykk, så det kan være en god idé å ta tog, buss, sykkel eller rett og slett gå til festivalområdet, forteller Espen Holtan, leder for ung kultur-satsningen i Østfold kulturutvikling.

Årets festivalsjefer er Ine Aakre (12) fra Fredrikstad og Markus Rosså (11) fra Sarpsborg. De skal stå på scenen og introdusere artistene fra verdens hjørner, og tror alle vil finne noe som passer sin smak.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.