Barn og voksne kan oppleve teaterforestillinger, opera, konserter, aktivitetsverksteder, ansiktsmaling og dansekurs. I fjor var det 2.000 innom lokalene for å delta. Det er i år sjette gang som dagen arrangeres.

For hele fylket

Arrangementet på Kråkerøy dekker hele fylket, og er satt i scene av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Fredrikstad kommune, Kulturskolen i Fredrikstad og Kulturtanken.

Det starter på Stortorvet kl. 11.00, der Studium Actoris har satt sammen en teaterparade med innslag fra blant annet Teatro Colombaioni, gateartisten Adrian Schvarzstein, Østfold dansekompani for ungdom, Kulturskolens sirkuslinje og Theatret Thalias Tjenere.

De som vil, kan møte opp og være med i paraden over gangbrua til festivalområdet. Det åpner klokken 12.00 og varer frem til klokken 18.00.

Ta gjerne buss eller tog

– Dette blir en magisk dag for både barn og voksne! Vi venter storinnrykk, så det kan være en god idé å ta tog, buss, sykkel eller rett og slett gå til festivalområdet, forteller Espen Holtan, leder for ung kultur-satsningen i Østfold kulturutvikling.

Årets festivalsjefer er Ine Aakre (12) fra Fredrikstad og Markus Rosså (11) fra Sarpsborg. De skal stå på scenen og introdusere artistene fra verdens hjørner, og tror alle vil finne noe som passer sin smak.