Koret SØK holder konsert i Domkirken

SAMLES: Koret «SØK - Regionalt ungdomskor Ung kirkesang Sør-Øst» holder lunsjkonsert i Fredrikstad domkirke førstkommende lørdag. Her er koret samlet til øvehelg i Nicolaikirken i mars 2019.

SAMLES: Koret «SØK - Regionalt ungdomskor Ung kirkesang Sør-Øst» holder lunsjkonsert i Fredrikstad domkirke førstkommende lørdag. Her er koret samlet til øvehelg i Nicolaikirken i mars 2019. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 18. januar er det tid for sesongens første lunsjkonsert i Domkirken

DEL

Innsendt Ved konsertstart klokken 13.00 får Fredrikstad domkirke besøk av «SØK – Regionalt ungdomskor Ung kirkesang Sør-Øst» som blir dirigert av Ingvild Øverby Vist. Akkompagnatør på orgel og piano er Ivar Haugen, kantor i Rolvsøy kirke.

Flere fra Fredrikstad

Koret SØK ble etablert for litt over 11 år siden, og har omtrent 25 medlemmer i alderen 12 til 22 år. Korsangerne kommer fra ulike kormiljøer på Sør-Østlandet. For tiden er det medlemmer både fra Glemmen, Rolvsøy og Domkirken i Fredrikstad.

Koret er for like stemmer, det vil si sopraner og alter. De synger både a-capella og med piano og orgelakkompagnement. Korsangerne samles to helger i halvåret på ulike steder der deltagerne kommer fra for å øve inn nytt repertoar og deltar på konserter og gudstjenester – ofte sammen med det lokale koret.

Dirigentjobben går på omgang mellom de som har sine korsangere med i SØK.

Variert repertoar

I juli 2019 representerte SØK Ung kirkesang på en korfestival i Shanghai. Her hadde de med både norsk og internasjonalt repertoar, både sakralt og profant. I oktober deltok de på konsert og gudstjeneste under Egil Hovland-festivalen.

På lunsjkonserten i domkirken skal SØK blant annet fremføre musikk av Mozart, Purcell, Rutter, Geirr Tveitt, Bob Chilcott, Trond Gilberg og Ivar Haugen.

Publikum får også høre en avdeling med orgelsolo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken