Lokale band på festival i Strömstad

Gleder seg: Hans Olav Ingholm er litt spent, for han står bak tidenes første sommerfestival over to dager i Strömstad. På scenen finner du flere musikere fra Fredrikstad.

Gleder seg: Hans Olav Ingholm er litt spent, for han står bak tidenes første sommerfestival over to dager i Strömstad. På scenen finner du flere musikere fra Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du finner to lokale band og ytterligere lokale musikere på Strömstadfestivalen. Musikkfesten holdes 4. og 5. august.

DEL

Bak den historiske festivalen står en kar fra Skedsmokorset, bosatt i Bergen, og med hytte i Strömstad. Hans Olav Ingholm (27) har en sterkt forhold til Østfolds femte by, og er i tillegg er vant til å arrangere eventer og festivaler. Attpåtil er han pianist og vokalist i bandet Ohio. Der spiller Jørgen Lund Karlsen saksofon.

Artistene

De som i tillegg deltar på festivalen, er alle kjente: Timbuktu, Loreen, Postgirobygget, D.D.E., Björn Rosenström, Erik og Kriss, Jo Nesbø, Hasse Andersson, Jan Eggum, Ole Paus, Humle og Åges Danseband. Dermed dekker de flere genrer og aldersgrupper på to scener.

– At det ble noen band fra Fredrikstad er enkelt. Jeg kjenner jo alle sammen.

Gammel idé

– Jeg har jo tenkt tanken, og via gamle venner i Strömstad, så ble det besluttet at vi måtte prøve å skape noe sommerstid for nordmenn og svensker i denne flotte byen. Så langt er responsen best i Norge, men vi jobber videre med å lokke svenskene med to dager fylt av artister som er velkjente i begge land, forklarer Ingholm.

I Postgirobygget finner du Per Madsen bak trommene, og Humle er Andreas Humlekjær som nå har startet et liv med mer musikk og egne låter. Han er også med i partybandet Åges Danseband.

To arenaer

Konsertarenaen blir på parkeringsplassen ved sykehuset, og etterfesten skal holdes på Laholmen. Begge steder gir nærhet til sjøen, og Ingholm ser allerede for seg hvilken utrolig scene de kan skape ute på holmen. Og planen til Ingholm er ikke snaue: Han planlegger at folk skal busses fra Norge til Sverige, eller de kan benytte seg av Seläter camping i Strömstad.

– Transportbiten kan jo løses på flere vis, med båter i gjestehavna, eller folk kjører kanskje frem og tilbake med bil. Er det fullt på hotellene i Strömstad, så kan de ta inn på hotell i Halden. Så dette løser seg nok, spår arrangøren som takker Strömstad kommune for en enorm positivitet og velvillighet.

– Målet det første året er å skape en suksess, og at festivalen går rundt. Jeg har jo utdannet meg innen økonomi i Bergen, så vi får tro det kommer til sin rett nå. Strömstadfestivalen skal komme for å bli, mener Ingholm.

Artikkeltags