Han tok dem med storm, Erik André Hvidsten, da han kom "hjem til sine" tirsdag kveld. "Hjemmet" var for anledningen Bøndernes Hus i Borge, og begrepet kan vel med rette brukes om man skal legge Bygdekvinnelagets hilsen til grunn:
– Her har du vært siden du var en liten bøtteknott!
Videre ble det hjemlige publikum gjort oppmerksom på hva guttungen alltid drev med - også da:
– Du skulle synge bestandig!

Og SYNGE gjorde Borgemannen denne førjulskvelden også. Til gangs. Det kunne vært fristende å trille terningen til seks, for det ble en både musikalsk, festlig og hjemmekoselig høytidsstund med en som nå virkelig kan kalles entertainer.
Først og fremst skal selvfølgelig mannens store sangstemme fremheves. En moden, fyldig baryton som allerede fra første strofe forsikrer tilhøreren om at dette foregår på trygg grunn.

Dernest overveldes man av croonerens evne til å formidle den egentlige stemningen i hver enkelt komposisjon, om det er det opphøyde i O' helga natt eller det (muligens..?) mer banale i Musevisa - den siste forøvrig med en fysisk "utagering" som fikk ham lattermildt til å utbasunere:
– Nå skjønner dere vel hvorfor jeg ikke kunne holde konsert i kirken i år!

Til stor jubel fra et allerede beseiret publikum. For derfra og inn var det den reneste bella notte for både dem og de fire på Bøndernes Hus' juledekorerte scene.
Avslappet, men 100 prosent behagelig tilstedeværende, var både hovedpersonen og trioen bak. Fine, enkle arrangementer med delikat lyd understreket stemningene, og med Hvidstens humoristiske, upretensiøse form på toppen av det hele, var det ingen i salen som protesterte da følgende ble proklamert før ekstranummeret, Stad av ljus, skulle frembringe nok et stønn fra publikum:
– Vi elsker deg! var de hjertevarme ordene som fulgte de tre velfortjente rosene.
Og heldigvis lovte (i hvert fall mer eller mindre) Erik André Hvidsten å gjøre julekonserten på Bøndernes Hus til en tradisjon.

Det løftet er det best du holder, gutt!

(FB var på tirsdagskonserten. Konsert nummer to gikk av stabelen onsdag)
Dette sang han:Julesangpotpourri, Når vi tenner våre lykter, Romjulsdrøm, Musevisa, Knalles jul, Det lyser i stille grender, I juletidens timma, Chestnuts roasting on an open fire, When you wish upon a star, Bella Notte, Stille natt, Hei, hå, nå er det jul igjen, Hvor gikk min snømann, Julekveldsvisa, Halleluja, På låven sitter nissen, Den gamle nissen, Tänd et ljus, O' helga natt - ekstra: Stad i ljus