– Vi er spente, for dette har vi aldri prøvd før som en markering. Vi har forsøkt finne spennende lokale artister som kan jage myggen, og det blir diskotek med dj og konkurraser i eget sirkusteltsier troppsleder Gunnar Stromness-Andressen (47).

Mye dugnad

Stromness-Andresen og 4. Fredrikstad har tatt utgangspunkt i Perneshytta som base med kiosk, og hyret inn hjelpere til lyd og lys. Det ligger mange timers dugnad fra mange hjelpende hender til arrangementet kan friste med musikk fra scene og i sirkusteltet både lørdag og søndag. Ungdom mellom 13 og 25 år kan kjøpe billett er på kinoen.

Åge Sten kommer

– Trekkplasteret er Åge Sten Nilsen og Ammunition. De skal opptre lørdag ettermiddag, og det tror vi kan slå an. Men det er nok av andre godbiter også, mener Stromness-Andresen, og nevner:

Tordentale, JokR, Free Fall, Silje&Silje, Growndead, Fuzz Generation, The Annex, The Rockabilly Rebels og Madeleine Fallen.

Ta med sovepose

– Folk kan ha med telt og sovepose eller bare sovepose. Vi tar teltplassen klar med nok lavvoer, og det kan ligge sju-åtte i hver lavvo. dermed kan du bare ta med deg soveposen og komme.

– Jeg håper ikke folk synes det er vanskelig å ta seg hit ut. Fra bussholdeplassen på fylklesvei 107 er det 700 meter ut til hytta. Jeg tror vel en del undgommer kan sykle hit ut. Vi skal skilte godt, lover han.

– Hvor stor økonomisk risko tar dere?

– Vi har fått midler fra Lions og kommunen, og i tillegg er det sponsorer som har sagt de skal hjelpe oss hvis det går riktig galt. Men jeg er optimist, sier lederen.