Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket støttekonsert for Gamlebyen Modelljernbanesenter

Artikkelen er over 6 år gammel

En folksom og vellykket støttekonsert for Gamlebyen Modelljernbanesenter.

På lørdag spilte Øystein Sunde sammen med en rekke andre lokale artister til inntekt for Gamlebyen Modelljernbanesenter. Hele Gamlebyen kulturhus var så fylt med mennesker at man var nødt til å trekke enda nærmere scenen for å få plass til alle i salen.

LES OGSÅ: Sunde-konsert avlyses ? 

Det  er liten støtte de mottar fra det offentlig, dermed kom Arne Børresen og Ulf Berg frem til at de måtte gjøre et grep for Skandinavias største modelljernbaneanlegg. Det var da de kom på at de skulle samle folk sammen til et felleskap og ha en støttekonsert.

Mye latter

- Det er en stor lidenskap jeg har for at folk skal samles og hygge seg. Derfor var dette midt i blinken, forteller Arne Børresen.

 

Det var mye latter og jubel fra salen da den munnrappe og folkekjære Øystein Sunde kom på scenen.

LES OGSÅ: – Brannvesenet sa ja til Sunde-konserten 

- Jeg har selv en stor forkjærlighet for tog, dermed var dette en selvfølge å få støtte museet etter hestekuren de har vært igjennom, forteller Sunde.

Det har oppstått gode kontakter mellom pådriver Ulf Berg, Arne Børresen og Øystein Sunde. Det var en bølge av latter som brøt ut flere ganger under konserten. Sunde fremførte en rekke gamle og nye viser som rev med seg publikum.

Fått inn 80.000

Det var over 200 mennesker som hadde kjøpt billetter til konserten og de har fått inn hele 80.000 kr i støtte til veien videre for museet

-Inntektene i dag går ikke til fortidens rettsaker, det er vi ferdig med. Nå ser vi utelukkende fremover. Vi er i gang med å planlegge et byggetrinn tre på jernbanen, sånn at vi kan vokse fra 400 kvadratmeter til 720. Det er vi som et felleskap som skal få til det, forklarer Børresen.

 

LES OGSÅ: Sunde støtter modelljernbane 

I mars gir de muligheten til å være med i en venneforening for Gamlebyen Modelljernbanesenter som også skal gå til støtte til utviklingen av museet.

Måtte klype seg i armen

I tillegg til Sunde var Sven Lundestad, Steam Band, Anette Fossum og Morten Gjerløw med og spilte og lagde liv i det gamle kulturhuset.

- Det var en svært vellykket kveld! Jeg må fortsatt klype meg i armen for at vi fikk Øystein Sunde til å stille opp for oss her i Gamle Byen, sier en storfornøyd Børresen.

Kommentarer til denne saken