«Sommer... For swing'ende»

Knut Anders Sørum sang alt fra låter han hadde laget seg, prøysen og engelske sanger som han hadde oversatt.

Knut Anders Sørum sang alt fra låter han hadde laget seg, prøysen og engelske sanger som han hadde oversatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Borge Musikkorps sørget for å få publikum i sommerstemning med ordentlig toten-soul.

DEL

I kveld inviterte Borge Musikkorps til sommerlig og swingende sesongavslutning på Blå Grotte. I spissen hadde de med seg tidligere Melodi Grand Prix vinner og The Voice deltager, Knut Anders Sørum.

Lars Erik Gudim var kveldens dirigent, og sammen sørget de for et variert program med blanding av alt fra Prøysen til John Legend.

Dialekt er kult

Selv om det var mye variasjon var det en rød tråd gjennom hele konserten. Nemlig toten-dialekt!

-Vi må være stolte av dialekten vår. Vi har noe til felles. Dialektene våre er kåret til Norges styggeste dialekt, men vi må være stolte av det, sier Anders Sørum fra scenen før han fyrer av en Alf Prøysen låt. Alle låtene han sang under konserten var oversatt til dialekten hans, og det så ut som Fredrikstad ikke hadde noe imot det.

Soloer! Mange soloer!

Prøysen-visene kom på rekke og rad, før han dro noen av sine egne låter med det solide Borge Musikkorpset i ryggen. Istedenfor å spille amerikansk-soul musikk, ble det heller toten-soul. For ikke å glemme Soloene! Gitarsolo, orgelsolo og Kenneth Angeland fra korpset spilte solo under sangen «My Ship».

Konserten avsluttet med «Ting Flyt», en låt fra platen hans som heter det samme som sangen.

– Jeg klarer ikke beskrive helt hva sangen handler om. Men det er så enkelt som at ting flyter, rett og slett, sier Sørum og smiler.

Borge Musikkorps sto selvfølgelig også for noen ekstra numre til slutt.

Artikkeltags