Svømmere på kvaljakt

SUKSESSTRIO: Ludvik Svarstad (til venstre), Mathilde Sofie Hammer og Mattis Grindalen Svendsen er alle klare for Lambertseter Open til helgen.

SUKSESSTRIO: Ludvik Svarstad (til venstre), Mathilde Sofie Hammer og Mattis Grindalen Svendsen er alle klare for Lambertseter Open til helgen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne trioen fra Kongstensvømmerne har skumle planer før Lambertseter Open. Nå starter jakten på kvalifseringskravene til de større stevnene utøveren vinteren.

DEL

Flere av de 24 utøverne fra Kongstensvømmerne har ambisjoner om å hevde seg i toppen av sine aldersklasser under Lambertseter Open. Ut fra påmeldingslistene har Ludvik Svarstad (18) den beste tiden på øvelsene 50 og 200 meter bryst i klassen 16 til 18 år, samt er rangert som nummer 4 på 100 meter bryst.

Godt utgangspunkt

En annen svømmekomet, Mattis Grindalen Svendsen (17) har også et godt utgangspunkt. Østsiden-gutten er rangert som nummer to på 200 meter fri i klassen 16 til 18 år, og er nummer tre på 200 meter butterfly. Under Olavslekene sist helg noterte han ny klubbrekord på 800 meter fri med tiden 8.32.53, noe som var ny personlig rekord med 10 sekunder. Med tiden kvalifiserte han seg til NM for seniorer. Den tredje gutten som ligger høyt på rangeringslistene er Sander Danielsen (15). Han er rangert som nummer to på øvelsene 200 meter fri, samt 100 og 200 meter butterfly i 13–15 årsklassen.

Flere klubbrekorder

Av jentene som stiller for Kongstensvømmerne er det i forkant av stevnet kun Mathilde Sofie Hammer (15) som ligger an til en topplassering. Hun er nummer to på 50 meter fri og 50 meter bryst i klassen 13–15 år, samt har en 3. plass på 100 meter bryst. Under Olavslekene ble hun klokket inn på 2.41.77 på øvelsen 200 m bryst. Dette var ny personlig rekord og klubbrekord.

– Svømmesesongen er godt i gang, og mange av svømmerne jakter på krav, for å kunne delta på de største mesterskapene som kommer på rekke og rad fremover. Svømmerne har i tillegg lagt bak seg en ganske lang treningsperiode, og håper selvsagt på både gode personlige rekorder, samt gode plasseringer på de ulike stevnene som er valgt ut som mål denne sesongen, opplyser trener Linda Hammer.

Fikk elitestipend

Basert på resultater etter årets langbane NM, ble det delt ut elitestipend til kretsens to beste jentesvømmere og kretsens to beste svømmere på guttesiden under årets Olavslekene. På guttesiden gikk begge stipendene til Martin Hammer og Piotr Ludwiczak junior. Martin oppnådde best poengsum på sin 100 meter fri med tiden 51.26 (766 poeng) mens Piotr oppnådde nest best resultat på sin 50 meter rygg med tiden 26.36 (758 poeng).

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags