Endelig er sommern' her!

ENDELIG ÅPENT: Mange hadde tatt turen til Kongsten for å ta seg en dukkert i friluftsbadet som hadde sin første åpningsdag for sesongen 1. juni.

ENDELIG ÅPENT: Mange hadde tatt turen til Kongsten for å ta seg en dukkert i friluftsbadet som hadde sin første åpningsdag for sesongen 1. juni. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag åpnet friluftsbadet på Kongsten, og med det er sommeren offisielt sparket i gang.

DEL

Mange hadde tatt turen til Kongsten som torsdag holdt utebassenget åpent for første gang denne sesongen. Under blå himmel og strålende sol kunne store og små kose seg i det 27 grader varme vannet.

– Det er litt kaldt når man kommer opp, men under vann er det deilig, kunne Nicolai Agerup (4) fortelle. Han hadde tatt turen sammen med sine søskenbarn og bestemor, som for øvrig hadde sin andre tur til badet denne torsdagen.

– Jeg var her tidligere i dag, før skolen var over, og det var så deilig i vannet, kunne hun melde.

KOSTE SEG: Søskenbarna Nicolai Agerup (4) og Amelia Austine Oliver (11) var på plass, og fortalte at det var deilig temperatur på vannet.

KOSTE SEG: Søskenbarna Nicolai Agerup (4) og Amelia Austine Oliver (11) var på plass, og fortalte at det var deilig temperatur på vannet. Foto:

Sen åpning

I år åpnet friluftsbadet nesten en måned senere i fjor, og idrettssjef i Fredrikstad kommune har tidligere fortalt til FB at det har sine årsaker.

– På grusplassen foran bassenget, som tidligere ble brukt til bilparkering, blir det nå sykkelparkering. Vi har over 200 plasser til rådighet, samt en del handikapplasser, men nå er alt på stell.

Amelia Austine Oliver (11) tror det var greit at badet brukte litt lengre tid på å åpne i år.

– Det blåser litt kaldt fortsatt, så selv om det er sol er det ikke så varmt. Det er best å holde seg under overflaten.

Feiret bursdag på badet

En som koste seg ekstra mye i vannet i dag var Elvira Oline Svåsand. Hun fylte sju år 1. juni, og hadde fått bestemme hva familien skulle gjøre på den store dagen.

– Jeg ville bade, sier hun før hun stuper under vann og setter hendene i gulvet.

SJU ÅR: Elvira Oline Svåsand feiret sjuårsdagen sin med utebading sammen med lillesøster Elena Sophie på tre år (bak).

SJU ÅR: Elvira Oline Svåsand feiret sjuårsdagen sin med utebading sammen med lillesøster Elena Sophie på tre år (bak). Foto:

Denne helgen arrangeres Fredrikstad Cup på Kongsten, og blir været bra er det ikke umulig at mange vil benytte sjansen til å ta seg en dupp mellom kampene. Erfaringer fra tidligere år er at spillerne ikke har mye tid mellom hver kamp, men at det hender de stikker innom, forteller badevaktene.

De er enig i at sommeren er i gang for alvor, selv om vinden er litt kjølig.

SOMMER: Sola skinte og gradestokken viste 17 grader da FB var innom friluftsbadet på Kongsten torsdag ettermiddag.

SOMMER: Sola skinte og gradestokken viste 17 grader da FB var innom friluftsbadet på Kongsten torsdag ettermiddag. Foto:

Artikkeltags