– Vær oppmerksom på kraftige smell da kongen kommer, sies det over høyttaleranlegget før Kong Frederik IV trer i land på fergeleiet i Gamlebyen.

Hundrevis av mennesker hadde kommet for å få et lite glipt av kongen.

Det var Kong Frederik IVs Tambourafdeling som inviterte inn til folkefest, i forbindelse med deres 20-årsjubileum og Fredrikstad som fyller 450 år.

Fredrikstad tok imot Kongen

Både store og små ventet spent på skuta som skulle seile inn på fergeleiet lørdag formiddag. Naturligvis var det en utkledd ordfører, Jon- Ivar Nygård, som først tok imot Kongen.

– Som borgermester har jeg den store gleden av å ønske deg velkommen, sier han og holder en kort tale som avsluttes med tre ganger tre «hurra».

Kongen tok seg tid til å vinke, og fikk underholdning på kaia.

Det gikk rykter om at han delte ut gullmynter til tilfeldige han passerte på gaten. Edvind Moen (9) var en av de heldige.

– Jeg fikk gullmynt! Han ser kanskje litt skummel ut, men han er egentlig veldig snill, forteller han og viser frem mynten.

Tidligere på dagen var det flaggheis og salutt, og det var åpning av leir der man kunne kjøpe mat, utstyr, leker og mye mer. Leiren var åpen hele dagen. Etter en lang dag i solen var det godt med grillmat og noe kaldt å drikke.