Ordføreren positiv til rådmannens budsjettforslag: – Et godt utgangspunkt

Viktig grunnlag: Jon-Ivar Nygård ser få utfordringer i budsjettet slik rådmannen foreslår det. – Det er et viktig grunnlag for videre diskusjoner, sier han. Foto:

Viktig grunnlag: Jon-Ivar Nygård ser få utfordringer i budsjettet slik rådmannen foreslår det. – Det er et viktig grunnlag for videre diskusjoner, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) synes budsjettforslaget totalt sett var lite problematisk.

DEL

– Nå har jeg vært med i politikken i nærmere tjue år, og av alle budsjettene jeg har sett er dette et av de med minst utfordringer, sier Nygård til FB.

– Jeg synes at rådmannens budsjettforslag totalt sett ligger tett opptil handlingsplanen til bystyret. Det er et fint utgangspunkt for videre diskusjoner, sier han.

– Blant annet vil vi gå videre med Arena Fredrikstad, det gikk vi til valg på. Angående Holmen-prosjektet må vi ta en diskusjon. Vi har vært positive til prosjektet, men ikke til enhver pris, legger han til.

Forsiktig økning

Rådmannen foreslår å øke eiendomsskatten med 840 kroner per innbygger årlig. Det er en forsiktig økning i sum, mener ordføreren.

– De kommunale avgiftene går samtidig ned, så totalt er det snakk om en økning på 24 kroner i måneden. sier han.

At de borgerlige partiene reagerer på eiendomsskatt-økningen er ikke overraskende på ordføreren.

– Vi har ingen andre alternativer enn å øke skatten, men vi har ikke tatt stilling til hvilket nivå vi vil legge oss på. Det er en verdijustering, og rådmannens forslag er relativt forsiktig, sier han.

Kan få fler sykehjemsplasser

Angående sykehjemsplasser virker ordføreren optimistisk.

– Slik det ser ut kan vi kanskje få noen fler plasser tidligere enn planlagt, siden rådmannen foreslår å begynne på trinn 2 på Østsiden først.

– Det blir spennende å jobbe videre med budsjettet. Rådmannens forslag er et viktig grunnlag for det videre arbeidet, sier Nygård.

Artikkeltags