Gå til sidens hovedinnhold

Fremtidens Fredriksstad Blad er her nå!

Artikkelen er over 6 år gammel

Jeg stod i dusjen og tenkte på denne kommentaren. På hva jeg skulle skrive. Om det i det hele tatt ville være mulig å formulere det på en måte som ikke ga inntrykk av både skamløs selvskryt og gråting for sin syke mor. Du skjønner hva jeg mener i det neste kapittelet:

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er ved ganske godt mot i Fredriksstad Blad for tiden. På tross av at inntektene synker og papiravisen er blitt mindre ettertraktet, så leses vi av nesten alle på nett og papir i Fredrikstad, Hvaler og Råde. Fire av fem over 12 år har oss som den desidert viktigste kilden til lokale nyheter. De drøyt tredve journalistene, frilanserne og redaktørene i avishuset på Stortorvet føler at vi gjør en viktig jobb. Når vi synes at vi gjør den viktige jobben på en kreativ, god og ansvarsfull måte, klapper vi oss selv på skuldra. I motsatt ende pisker vi oss selv for feilaktige valg og dårlige prestasjoner, og lover å bli bedre neste gang.

Jeg vet at flere nå tenker at «han kan si hva han vil. Det hjelper lite så lenge avisen ikke møtte opp på korpsstevnet vårt. For andre år på rad.» Og «samme om journalistene gjør en god jobb, så lenge avisen ikke blir levert til tiden». Eller «skulle gjerne hatt avisen, men den er blitt for dyr».

Det var godt å komme på jobb etter den tankefulle dusjseansen, og lese Facebook-innlegget til Terje Aleksander Olsen 15. april. Der han skriver blant annet:

Ser til stadighet at enkelte klager på vår lokale avis, Fredriksstad Blad. Enten er den for tynn, for mye negativt, for dyr osv. Forslagene som følger er «vi sier opp alle sammen».

Hva løser dette? Jo da forsvinner tilbudet...

Det løser ingen ting å si opp avisen – det som derimot hjelper er å kjøpe avisen. Ingen ting er som å sitte med en egen avis fra egen by og nyte dagens lokale nyheter.

Jeg mener - ikke overraskende - at Olsen har helt rett. Ikke fordi papiret i seg selv er viktig, men i det grunnleggende prinsippet med at en sterk lokalavis er vesentlig, både for lokaldemokratiet, for den lokale identiteten og tilhørigheten, og for stoltheten. Det er i lokalmiljøet vi skaper livene våre. Og det er bare lokalavisen som bruker alle sine ressurser på det som skjer nettopp i lokalmiljøet:

Som skriver om, tar bilder av og filmer lokale idretts- og kulturarrangementer for både barn, ungdom og voksne.

Som følger de lokale toppidrettsutøverne tett, nærmest hver dag hele året.

Som leser de lokale, politiske saksdokumentene, og overværer de langdryge møtene i bystyre, formannskap og politiske utvalg.

Som den «lille person i gata» kan tipse når hun behandles ille av arbeidsgiveren, Nav eller sjefen i møbelforretningen der hun kjøpte den dårlige sofaen.

Som rykker ut når det skjer kriminalitet, trafikkulykker og branner. Men som like gjerne skriver om de helt små tingene, gjerne så banale at riksmediene ler overbærende av oss. Og som er en venn av lokalsamfunnet - en god venn som både støtter og som sier fra når noe er galt.

For å levere på disse ambisjonene er tilstrekkelige ressurser et nøkkelord. Journalistikk er ikke «rocket science», men den tar ofte lang tid. Å sitere andres nyheter, viderefomidle pressemeldinger og kopiere politiloggen kan knapt kalles journalistikk. Fredriksstad Blad er og skal fortsette å være så uendelig mye mer.

Derfor gjør vi nå flere markante endringer og forbedringer i alle våre mediekanaler. Du kan glede deg til:

* Gratis eAvis til alle abonnenter. Allerede kl. 22.30 kvelden før papiravisen kommer i postkassen, er eAvisen tilgjengelig på pc/mac, nettbrett og mobiltelefon.

* Gratis Ekstra-avis til alle abonnenter. Den riksdekkende eAvisen Ekstra publiseres samtidig med FBs eAvis kl. 22.30 om kvelden.

* «Hællæ fredag» er en ny seksjon i fredagsavisen, med fire til seks sider forbrukerstoff, underholdning og nyttig informasjon for den som gleder seg til helgen. Fredagsavisen blir altså fyldigere.

* Raskere nyheter er viktig for stadig flere. Vi vil bli enda bedre på å være først med lokale hendelsenyheter på nett. Derfor lanserer vi nå en gratis app til mobiltelefonen, som vi «pusher» hendelsesnyheter til. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned appen, og så vil nyhetene poppe opp på mobilskjermen av seg selv.

* Vår rolle som lokal debattarena skal vokse, og snart kommer nye muligheter for å delta i debatten på nett og papir. Dette er ikke minst viktig inn mot lokalvalget til høsten.

* FB pluss er vår versjon av det etter hvert godt kjente konseptet med å forbeholde innhold på nett til abonnenter. Fra torsdag 23. april vil vi publisere og spesialtilpasse enda mer av innholdet vårt til nett. Samtidig blir flere av våre beste saker og mest attraktive nettinnhold eksklusivt for abonnenter.

P.S. Alle former for hendelsesnyheter vil fortsatt være åpne!

* For å få tilgang til FBs eAvis, eAvisen Ekstra og FB pluss-sakene på nett, må du opprette en aID. Det er svært enkelt, og tar bare to-tre minutter. Gå til f-b.no/merinnhold så får du all informasjon du trenger.

* Den som er abonnent og har en aID, kan dele abonnementet med inntil fire husstandsmedlemmer.

Vi er spent på responsen, og jeg lover å svare alle som henvender seg til meg.

Min kontaktinfo:

https://www.facebook.com/renesvendsen

Twitter:@renesvendsen

mobil: 90509466

e-post: rene.svendsen@f-b.no

Kommentarer til denne saken