Kjære Marit Jørgensen.

Du kjenner ikke meg, jeg kjenner ikke deg og slik du beskriver Alexander Hermansen i avisen forteller det meg at du heller ikke kjenner han. Du kjenner langt mindre bransjen Hermansen og jeg selv, med mange andre, jobber i til daglig. Det som for meg er skandalen her er heller at Fredrikstad Blad velger å trykke ditt innlegg som i beste fall kan karakteriseres som et personangrep.

Nå skal ikke mitt innlegg bli en glorifisering av Alexander Hermansen, MEN noe må sies. Hermansen er, for å si det på hans eget språk, hel ved. Jeg har jobbet mange år i bransjen og dessverre er det veldig mange useriøse aktører der ute. Hermansen er så langt unna en useriøs aktør som det kan bli. Han er kanskje den mest ærlige jeg kjenner i bransjen, her er det rene ord for penga, ofte kommentarer rett fra levra som du må tygge på, og jaggu traff han ikke spikeren på hodet også. Selv om Alexander ikke er en klemmer, så har jeg delt alle livets oppturer og nedturer i flotte samtaler, med både tårer og latter. Sånn - da var min egenerklærte glorifisering av Hermansen over. Så over til saken:

Det å være en kulturaktør er så utrolig mye mer enn akkurat de minuttene du soler deg i glansen på scenen. Når du opptrer så skummer du bare fløten. Det er alle timene bak som er jobben, uten at jeg skal utdype det her. Men mediehåndtering er så definitivt en av de virkelig store utfordringene, og her har nok en og annen en del å lære av Hermansen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har ringt Hermansen og vært eitrende forbannet over noe urettferdig i avisen, hvorpå Hermansen irriterende fornuftig har roet meg ned og sagt; «denne kampen kan du ikke vinne, gutten min».

I fare for å gjenta meg selv så er Jørgensens leserinnlegg i beste fall et personangrep på en folkekjær artist som har klart å knekke koden når det kommer til det å skille seg ut.

Mediehåndtering er ikke bare at du skal si de riktige ordene i et intervju, men det er også det å få media til å føle at du er interessant. Da kan egentlig sakene være så «søkt» de vil og ja - Jørgensen har rett i at et slikt innlegg er «gratis» markedsføring, men jeg skal love deg at alle vi, og da tror jeg faktisk jeg kan prate for alle kulturaktører, vi har så definitivt brukt våre kroner på annonser i Fredriksstad Blad i tillegg til disse såkalte «gratis annonsene». Jag har selv vært produsent for rundt 10-12 produksjoner for Hermansen selv, og jeg kan dokumentere flere hundre tusener av kroner i annonsekostnader.

I fare for å gjenta meg selv så er Jørgensens leserinnlegg i beste fall et personangrep på en folkekjær artist som har klart å knekke koden når det kommer til det å skille seg ut. Og mange er kanskje misunnelige på Hermansen - Jørgensen inkludert? Jeg ønsker ikke å legge meg opp i saken om 1. mai som hun refererer til, jeg har ikke engang lest eller sett den, men det er helt uvesentlig. Hvis hun mener saken er usmakelig så er det en klage til Fredrikstad Blad internt som skal til og ikke uthenging av intervjuobjektet offentlig.

Jeg vil avslutte dette med et ordtak jeg har lært av Hermansen selv. «Hvis du graver lenge nok etter gull, så finner du gull, men hvis du graver etter møk, så finner du jaggu det også!» sitat Alexander Hermansen.