Forventer ny idrettsfest på Skjærhalden til helgen

FOLKEFEST: Det var flust av folk både på land og i vann når Hvaler Triatlon ble arrangert ifjor. Alt ligger til rette for en reprise lørdag og søndag. FOTO: Harry Johansson

FOLKEFEST: Det var flust av folk både på land og i vann når Hvaler Triatlon ble arrangert ifjor. Alt ligger til rette for en reprise lørdag og søndag. FOTO: Harry Johansson

Artikkelen er over 3 år gammel

Alt er duket for en folkefest til vanns, lands og på sykkelryggen, når 2.000 deltagere til helgen vil få det til å koke på Skjærhalden.

DEL

– Det som er gledelig å registrerer er at dette med årene har blitt et familiearrangement. Helgen vil stå i triatlonens tegn, samt at Hvaler-løpet vil trekke mange mennesker til Skjærhalden, sier primus motor Knut Egeland i «Steg To» som er arrangører av happeningen.

– I fjor var det i tillegg til 2.000 deltagere nærmere 5000–6000 tilskuere som fulgte arrangementet. Det har vi tatt hensyn til, noe som betyr at starten på sprint (lørdag) og den olympiske (søndag) distansen i triathlon begynner hver dag klokken ni. Dette for at det ikke skal bli for kaotisk med for mange mennesker på et lite område, opplyser Egeland.

Folkelige delen

Egeland forteller at sprintdistansen har vært utsolgt i lang tid, noe som betyr at 400 utøvere av begge kjønn vil kaste seg ut i det våte element. På sprinten skal de svømme 500 meter, sykle 20 kilometer og løpe fem kilometer.

– Ut fra interessen kunne vi sikkert hatt med 700 deltagere på den folkelige delen av triathlon.

Hvaler-løpet lørdag

Senere på lørdagen, rettere sagt klokken 15.00 er det duket for Hvaler-løpet.

– Det er en sinnssyk fin terrengløype med start og målgang i Skjærhalden. Med 500 til start vil dette også bli en fin opplevelse for publikum, fortsetter Egeland som søndag kan friste med et realt triathlon på morgenkvisten på søndag.

– Den olympiske distansen er for «gutta krutt», selv om det kanskje høres diskriminerende ut. Med 1500 meter svømming, fire mil på sykkel, hvor det hele avsluttes med en 10 kilometer lang løpetur er ikke det for alle. 200 er påmeldt, men det er plass til etternølere.

Stor suksess

I fjor ble barnevarianten av triathlon en stor suksess.

POPULÆRT: Barnevarianten av triathlom var et populært innslag ifjor. Foto: Harry Johansson

POPULÆRT: Barnevarianten av triathlom var et populært innslag ifjor. Foto: Harry Johansson Foto:

Helt siden februar har de 100 plassene vært revet bort. De håpefulle skal bli utfordret på en 30 meter lang svømmetur, en kilometer på sykkel, samt 500 meter med løping. Det er en herlig skue å se de unge legge i vei med startnummer på, sier Egeland oppstemt. Han kan ikke få fullrost samarbeidspartneren Hvaler IL nok.

– De stiller med 100 funksjonærer hver dag og er sterkt delaktig i at avviklingen går på skinner. Dugnadsånden er stor, noe bidraget fra folk i Hvaler kommune også er et eksempel på. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken