(Nettavisen) Onsdag er det 38 år siden historiens kanskje mest kjente spill ble lansert: Nintendos Super Mario Bros.

Men selv om spillet er gammelt, har det på ingen måte gått inn i glemmeboka.

Rett før helgen klarte «speedrunneren» Niftski det som inntil nylig var antatt umulig: Å fullføre spillet på under 4 minutter og 55 sekunder.

Den nøyaktige tiden er 4:54.631 – noe som er raskere enn det som tidligere var antatt å være det raskeste som noe menneske kunne oppnå.

For å oppnå denne tiden, brukes ekstrem presisjon, i kombinasjon med alle kjente «lovlige» snarveier og utnyttbare feil i spillet.

Blant annet vil du kunne se at flagget ikke bruker tid på å senke seg på slutten av brett, og han utnytter en ekstremt vanskelig teknikk kalt «Lightning 4-2». Selve teknikken har vært kjent en stund, men har vært ansett så vanskelig at det ikke lot seg gjøre uten bruk av hjelpemidler. Den gjør at du kan gå ned et rør på brett 4-2, fremfor å klatre opp en lang grein.

Hvor mye rekorden betydde for gameren, kan man ganske åpenbart se mot slutten: Pulsen passerer 180 slag i minuttet, og ender i en ganske hysterisk jubel.

– Dette er ikke mitt endelig mål, jeg vil ikke stoppe her, skriver Nifki på YouTube, og sier at han håper å skrelle av enda et par tideler.

PS! Om du synes det er juks å bruke muligheten til å hoppe over mange av brettene med teleporteringen, så har også Niftski det som er verdensrekorden på å spille gjennom hele spillet.