Gå til sidens hovedinnhold

Kneipp årnær sæ i Fredrikstad?

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den som leter i Cicignon/Bellevues fantastiske skaperverk, vil snart finne visshet for et manglende lokale for salg av melk og brød. Dette gjør at jeg med mange konstaterer at vårt Cicignon/Bellevue var ei heller et Kanaan land, hvor marken med melk og honning fløt. Her finnes ei brød å plukke.

Nei, Glomma og Jernbanen er alt vi har - enn så lenge. Kall gjerne dette for savn og håp om et snarlig og nært «Kanaan land» med ferske brød og datostemplet melk i hyller og disk. Akk, ja! Det er drømmen jeg baler med og som kommer igjen og igjen.

Her om dagen spurte mitt barnebarn om hva jeg ønsket meg til jul. Kjære barn, det er så lenge til det. Ja, sa den vesle pjokken, men jeg vet det: Du trenger en sånn der rullator. Hæ? Jo, for den kan du bruke, når du skal gå helt til Torvbyen for å kjøpe deg melk og brød. Og husk hva du sa til meg her om dagen, da jeg var på besøk hos deg og du manglet melk. Kjære barn, da tenker du sikkert på alle de andre, som er gamle her i området.

Forresten, i den siste drømmen som kom til meg, så jeg en smilende trønder-kjøpmann. Han kunne meddele at han kunne starte opp på dagen og natten med, hvis bare kommunen sørget for omregulering av parkeringshuset ved Seven Eleven/St. Croix til et ekte trøndersk handelshus. Til slutt viste han meg tommelen opp og en tom brødpose med påskriften «kneipp årnær sæ i Fredrikstad»

Dessverre, det var bare en drøm også denne gang.

Akk, ja, du kjære barnebarn. Du har nok rett, rullator må nok Nissen tenke på, jo før, jo heller. Nei, farfar. Det er kommunen som sannelig må ta av seg sine byråkratiske briller og kjøpe seg moderne Rayban-briller, når de jobber med sine reguleringsplaner

Kommentarer til denne saken