– Ettersom det var hans første kamp, var vi litt skeptiske da det var den regjerende norgesmesteren han skulle møte. Vi ble til slutt enige: – Den kampen tar vi, sier trener i Fredrikstad Bokseklubb, Rolf Lavarez.

Taklet presset

Lavarez er stolt over hvordan Elia Aluku taklet presset under bokseturneringen som ble avviklet i regi av Grimstad Bokseklubb sist helg.

Motstander var Brage Hansen Lange som så sent som i forrige måned ble norgesmester i klassen supertungvekt 100+. I den kampen brakk han tidlig nesa på sin motstander.

– Jeg var ikke så nervøs da kampen begynte, men ble det litt i ringen, innrømmer Elia Aluku overfor Fredriksstad Blad.

– Jeg synes Elia åpnet bra, hvor han umiddelbart satte seg i respekt. Selv om Elia tapte den første runden som var jevn, så kom han raskt inn i sitt rette mønster. I de to siste rundene kjørte han opp tempoet. Hver gang han traff med en venstre, så fulgte han opp med en høyre, forteller Lavarez.

– Det var ganske kult å vinne en slik match. Jeg var fornøyd med at jeg traff godt, sier Elia som tidligere har spilt fotball for Hvaler og Kråkerøy.

Fra fotball til boksing

– Hvem fikk deg til å begynne med boksing?

– Det var noen jeg ble kjent med som tok meg med på trening. Jeg synes det er en fin idrett, sier den høyvokste karen.

– Jeg får i meg rundt 4.000 kalorier om dagen. Det går mest i pasta og havregryn, sier 20-åringen som også får trening i sin jobb på lageret til Optimera.

Elia kommer fra Kirkøy på Hvaler, men er nå bosatt på Begby.

– Hvilke karrièreplaner har du videre?

– Jeg har lyst til å delta i NM og se hvor langt jeg kan ta det.

Nervene borte

Trener Lavarez synes hans undersått var overraskende rolig før debuten. Han skryter av hans treningsvilje, men på grunn av koronasituasjonen har ventetiden på en match i ringen dratt ut i tid.

– Nå tar boksesongen ferie, men i september blir nok neste mulighet for Elia å gå i ringen. Han er fortsatt ung og lovende, ler treneren i Fredrikstad Bokseklubb.

Godt samhold

Leder i Fredrikstad Bokseklubb, Gunner Børresen kunne ikke få fullrost den 20 år gamle utøveren for innsatsen.

– Elia gjorde det vanskelig for sin motstander som hele tiden ble møtt med en rett venstre. Han er godt trent og hadde kondisjon til å stå hele kampen helt ut, sier han og røper at aktiviteten i klubben er på vei til å ta seg opp igjen.

– I dag har vi fem boksere med lisens, mens det er cirka 35 aktive medlemmer på treningene. En fin gjeng og et godt samhold, slår Børresen fast.