Gå til sidens hovedinnhold

«Klimakoret» er kulturelitens kollektive selvmord

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg tror ikke «skribenter og kulturkæller» hadde det så fett før oljealderen, skriver Odd Semstrøm Olsen til Jens O. Simensen etter hans hyllest til Greta Thunberg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det forundrer meg stadig at de som roper høyest i «klimakoret», er de som sitter mest laglig til for hugg. Jeg tror ikke «skribenter og kulturkæller» hadde det så fett før oljealderen Jens O. Simensen? «Greta kan inspirere Fredrikstad»?

Jeg tror det denne byen trenger, er gode arbeidsplasser, ikke flere kebab-, pizza- og hamburgersjapper, eller kulturarbeidere for den saks skyld, men gode arbeidsplasser som produserer og skaper verdier.

Problemet er at disse oljepengene, som så mange vil avvikle tilstrømning av, går som bitte små blodårer gjennom det norske samfunn. Joda, det har alltid vært folk med rare og sære jobber, men det har mer basert seg på ideell basis eller de måtte innstille seg på et nøkternt levesett.

Kultursektoren er en av dem med flest sugerør ned i oljepengegryta.

I oljelandet Norge av 2019 er det annerledes, og kultursektoren er en av dem med flest sugerør ned i oljepengegryta. Du snakker om og sage av grenen en selv sitter på! Jeg tror vi må begynne å gå i oss selv, hva forbruker vi selv av alle livets goder?

Må si jeg blir en smule provosert av disse unge jeg, og kanskje enda mer provosert av å se voksne politikere stå skolerett uten motargumenter overfor disse unge. Imens får vi vente på 5G, slik at de får andre ting å tenke på for en stund.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.