– Norge har mistet en av sine aller mest folkekjære forfattere. Bøkene for barn og ungdom er like mye lest av voksne mennesker som av unge, som i stor grad skyldes Hagerups egenartede blanding av sprudlende fabulering og dypt alvor, sier Mads Nygaard, forlegger i Aschehoug, i en pressemelding.

Klaus Hagerup var forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller.

Merete Lie, tidligere daglig leder av Litteraturhuset i Fredrikstad, har akkurat fått den triste nyheten om Hagerups bortgang.

– Han ble en god venn om jeg satte stor pris på da jeg kom til Fredrikstad og startet planleggingen av åpningen av Litteraturhuset. Jeg har stor respekt for arbeidene han har gjort, sier hun.

Hun har snakket med han gjennom høsten og var klar over at han var syk. Likevel kom den triste beskjeden som et lite sjokk.

Klaus Hagerup har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationaltheatret, og han var med på opprettelsen av Hålogaland Teater.

Klaus Hagerup debuterte som forfatter med diktsamlingen «Slik tenker jeg på dere» i 1969. I mange år skrev han skuespill og hørespill, og i 1988 kom biografien om moren Inger Hagerup, «Alt er så nær meg».

«Landet der tiden var borte» var den første av Hagerups populære barne- og ungdomsbøker. Tusenvis av barn er blitt kjent med Markus Simonsen gjennom en rekke bøker.

Han har dessuten skrevet fire voksenromaner, og han har mottatt flere litterære priser for bøkene sine, som også er populære i utlandet.

Klaus Hagerup ble tildelt Brages Hederspris i november 2018.

Han etterlater seg kone, Bibbi Børresen, og døtrene Hanne og Hilde Hagerup.

Mer om Klaus Hagerup kan du lese her