Pianisten med base i Oslo kommer etter Citadell Musica denne kulturnatten. Kolstad (36) har mange ganger opptrådt i Russland, og har da formidlet noen tanker på russisk.

Russisk prat

– Jeg er god på russisk, men bare med jukselapp. Siden vi er i Fredrikstad og publikum er norsk, så blir det norsk. Men en liten hilsen på russisk bør det bli, og jeg lurer også på om jeg skal våge meg opp i høyden via riggen, undrer han, vel vitende om at seilskipet er av den voksne typen.

– Så vi får se om det kan bli noen apekattstreker, eller kanskje jeg må ha med noe vodka for å være sikker, fleiper han.

– Jeg tar med meg fiolinist Lotte Hellstrøm. Hun er en ung og lovende utøver, og hun kan jo berike scenebildet rent visuelt også. Publikum trenger å se noe vakkert ved siden av en aldrende pianist, humrer han.

Piratnummer

– Hvordan er erfaringen med å spille ombord i et fartøy?

– Jeg husker jeg i skoletiden var utkledd som pirat og spilte ombord i et piratskip i Karibia. Men utenom det ligger jeg dårlig an på skipssiden.

– Når spilte du på hjemmebane sist?

– Jeg kan strengt tatt heller ikke huske sist jeg spilte i Fredrikstad. Det må være en god stund siden, innrømmer han, men tar betenkningstid. Tiden går ut, og i løpet av de fem siste årene har han vært på Litteraturhuset, i Østre Fredrikstad kirke og i Onsøy kirke med konserter.

– Uff, det høres altfor sjeldent ut, påpeker han.

Byttet base

Café de Concert har denne sommeren valgt å bytte adresse. Kolstad skal flytte virksomheten fra Tjuvholmen i vannkanten, til Vulcan som ligger vegg i vegg med Mathallen i Oslo.

– Jeg merket at det ikke lenger var den rette plassen for meg nede ved vannet, og jeg ville gjerne fortsette samarbeidet med eiendomsutvikler Aspelin Ramm. De er like lekne som meg, og derfor skal jeg ned i størrelse, til rundt 90 kvadratmeter, men jeg har fått en stor sal vegg i vegg med mine lokaler der det er plass til 300 gjester. Den salen er allerede tatt i bruk, og jeg skal komme inn i egne lokaler i oktober/november. Denne sommeren har gått med til å avvikle forholdet på Tjuvholmen (er der ut året), og formalisere det nye leieforholdet oppe i byen som formelt løper fra 1. januar 2018, forklarer Kolstad.

Det skal fortsatt være sjampanje og pølser fra Manstad på serveringssiden.

Denne høsten rekker han også med konserter i Polen og Ukraina.