Gå til sidens hovedinnhold

Klart nei til bompenger og veiprising fra Pensjonistpartiet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Fra 1. juli er Pensjonistpartiet ute av avtalen med Arbeiderpartiet. Fra denne dato blir det kursendring og et klart nei til bompenger og veiprising, fastslår 1.-kandidat Marianne Kristiansen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er realt av Eivind Leister og Høyre å tone flagg før valget. Det er viktig at velgerne får vite at Høyre ønsker å utrede muligheter for veiprising. For meg er det også viktig å vise velgerne hvor Pensjonistpartiet står etter 1. juli. Fra denne dato blir det nemlig en kursendring og et klart nei til bom og veiprising for det «nye» Pensjonistpartiet.

Fra denne dato er det nemlig gruppebehandlet - og vedtatt - at undertegnede tar over som fullverdig medlem av Pensjonistpartiet og det er vårt nye partiprogram med nei til bom og veiprising som gjelder. Fra denne dato har vi ikke lenger noen avtale med Ap, og det er vårt eget partiprogram som gjelder.

Pensjonsistpartiet ønsker ikke lenger at folk, ofte eldre, skal isoleres fordi slektninger ikke har råd til å besøke sine kjære, og vi ønsker ikke at foresatte må prioritere om de har råd til å komme på samtaletimer på skolene der en bom ofte deler en skolekrets. Vi vil heller ikke bidra til å skape klasseforskjeller der kun de med god økonomi har råd til å la sine barn delta i aktiviteter rundt om i distriktene.

Vi synes heller ikke at det er naturlig å sammenligne Fredrikstad med Singapore. Vi ser det heller som svært unaturlig. I stedet ønsker – og mener vi - at våre naboland og landene i Europa skal være vår referanse, da dette er land vi har langt flere likheter med.

Visst vet vi at det også er bomringer i for eksempel Italia og Frankrike, men vi vet også at det der alltid finnes alternative ruter til enhver bom. Eksempelvis har jeg selv en rekke ganger kjørt gratisalternativet under Brenner brücke eller riksveien langs Brenner autobahnen langt ned i Italia.

Nå vet i alle fall velgerne også hvor det «nye» Pensjonistpartiet står. Og dette er sikkert, da jeg klart har stilt dette som et krav om partiet ville ha meg som 1.-kandidat. Det ville partiet, og programmet er da også laget i tråd med dette. Selv vil jeg for øvrig for første gang delta i et 1.-maitog under parolen «NOK er NOK».

Om dette er nok til å gi oss en bystyreplass, får så være, men et samlet Pensjonistparti i Fredrikstad er i alle fall klare i talen i denne saken – fra. 1. juli.

Kommentarer til denne saken